„Smartphone pinky” - Ce este efectul cauzat de folosirea îndelungată a telefonului de care suferă o mulţime de oameni

„Smartphone pinky” - Ce este efectul cauzat de folosirea îndelungată a telefonului de care suferă o mulţime de oameni

După „text neck” sau „smartphone neck”, o problemă care apare în urma aplecării constante a capului şi gâtului către telefon, iată că o nouă condiţie care îi afectează pe utilizatorii frecvenţi ai smartphone-urilor a fost descoperită.

Ştiri pe aceeaşi temă

Social media este o parte integrală a vieţii noastre, mai ales în 2020, anul în care am petrecut mai mult timp separaţi ca niciodată, iar reţelele de socializare au rămas una dintre principalele căi de comunicare.

Nu este prima dată când experţii avertizează cu privire la dezvoltarea acestui „smartphone pinky”, astfel de semnale fiind trase încă din 2016, însă subiectul a devenit unul popular din nou în ultimele zile, datorită unor videoclipuri de pe Twitter şi TikTok, în care utilizatorii arată că suferă de acest efect cauzat de folosirea îndelungă a telefonului.

Practic, mulţi utilizatori de smartphone-uri tind să ţină telefonul „sprijinit” de degetul mic al mâinii, astfel că greutatea acestuia apasă pe interiorul degetului. Acest lucru, combinat cu utilizarea excesivă a smartphone-ului, poate afecta funcţii musculare, ducând la crearea aşa-numitului „smartphone pinky”.

Foto: DailyMail

„Deşi nu există încă dovezi concrete care să sugereze că smartphone-urile pot cauza probleme degetelor noastre mici iar smartphone pinky nu este considerată o problemă medicală în adevăratul sens al cuvântului, există motive să credem că utilizarea excesivă a telefonului poate afecta funcţiile musculare din zonele degetelor şi cea a încheieturii” spune Pareena Patel, o expertă consultată de cei de la The Sun.

„De exemplu, ştim că există RSI (repetitive strain injury), un tip de leziune care afectează muşchii şi nervii dacă sunt folosiţi prea mult sau sunt forţaţi să facă anumite mişcări repetitive”, a mai spus Patel.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările