Seria Xiaomi 12S, dezvoltată în parteneriat cu Leica, s-a lansat în China

Seria Xiaomi 12S, dezvoltată în parteneriat cu Leica, s-a lansat în China

Smartphone Xiaomi 12S Ultra.

Astăzi, 4 iulie,  Xiaomi a lansat noua serie Xiaomi 12S, dezvoltată în parteneriat cu Leica.  Întreaga serie aduce în prim-plan sisteme de procesare a imaginii diferite, dezvoltate împreună de Xiaomi şi Leica, printre care lentilele Leica Summicron şi profilurile de imagistică Leica.

Ştiri pe aceeaşi temă

Camera principală a telefonului Xiaomi 12S Ultra utilizează lentile asferice 8P pentru a răspunde la cele mai comune probleme ale fotografierii, precum efectele de flare şi ghosting sau aberaţia cromatică. 

Modulul de camere al Xiaomi 12S Ultra vine cu un strat anti-strălucire aplicat pe lentile, un strat de cerneală pe marginea lentilei, material ciclic copolimer de olefină şi filtru de lumină infraroşu cu tehnologie de acoperire prin rotaţie. 

Pe lângă design-ul optic , seria Xiaomi 12S, dezvoltată împreună cu Leica, foloseşte şi profilurile de imagine Leica. Pentru utilizatorul final, acest fapt înseamnă că are acces la două stiluri fotografice: “Leica Authentic Look” şi “Leica Vibrant Look”. Ambele îi oferă fotografului libertate de creaţie.

  • ”Leica Authentic Look” asigură o imagine cât mai naturală, aspect pentru care compania Leica este recunoscută. Prin reţinerea luminii şi contrastul umbrelor adaugă impresia unei profunzimi tridimensionale fotografiilor.

  • Stilul “Leica Vibrant Look” este dezvoltat de Xiaomi şi Leica. Prin combinarea experienţei Xiaomi în fotografia pe telefoane inteligente cu estetica Leica, fotografii vor putea capta mai uşor emoţia momentului.    

Xiaomi 12S Ultra este echipat cu senzorul Sony IMX989 de 1" şi implementează o matrice de pixeli Quad-Bayer cu dimensiuni individuale care ajung la 1.6μm. După procesul de pixel binning, acesta ajunge la 3.2μm şi reduce zgomotul de imagine, extinde intervalul dinamic, captează mai multă lumină şi oferă, per ansamblu, imagini mai clare în condiţii de lumină redusă.

Xiaomi 12S Ultra este primul dispozitiv Android cu suport de înregistrare video şi redare Dolby Vision HDR. Tehnologia Dolby Vision îmbunătăţeşte clipurile video prin culori vii, o rată de contrast mai clară şi detalii mai bogate, calitatea imaginilor devenind mai rafinată.

Xiaomi 12S Ultra foloseşte HyperOIS care asigură compensarea continuă a mişcării în timpul înregistrării video. HyperOIS foloseşte decalajul dintre două cadre pentru a conduce motorul OIS în poziţia iniţială. Xiaomi 12S şi Xiaomi 12S Pro folosesc senzorul principal Sony IMX707 de 1/1.28" şi pixeli de 2.44μm după procesul de pixel binning. 

Cu ajutorul Xiaomi AI Image Solution şi Xiaomi ProFocus, aceşti senzori funcţionează şi captează imaginile rapid. Dispozitivele au şi un mod rafală de 30fps şi capabilităţi ridicate de fotografiere în condiţii de lumină redusă. Au implementată şi funcţia All-scene snapshot pe camerele lor.

Toate telefoanele din seria Xiaomi 12S au integrat formatul 10-bit RAW calibrat de Laboratoarele Adobe, cu metadate de corecţie a culorilor integrate în fişiere. Atunci când se foloseşte Adobe Lightroom pentru a deschide fotografiile realizate cu seria Xiaomi 12S, softul Adobe Camera RAW le va optimiza automat pe baza metadatelor, oferindu-le fotografilor profesionişti un start bun pentru editare.  

Xiaomi 12S Ultra este primul model flagship care va fi echipat cu două cipuri Xiaomi Surge proprietare, şi anume cipul Xiaomi Surge P1 pentru încărcare rapidă şi cipul Xiaomi Surge G1 pentru managementul bateriei. Acestea oferă îmbunătăţiri în materie de încărcare şi baterie, cât şi pentru experienţa de utilizare generală.

Xiaomi 12S Ultra are încărcare rapidă prin fir la 67W, încărcare wireless la 50W şi încărcare inversă la 10W. Smartphone-ul are o baterie cu o singură celulă de silicon-oxigen de 4,860mAh şi cipul Xiaomi Surge P1 de încărcare rapidă, care acceptă un curent de ieşire de până la 16A cu o eficienţă de conversie de 96.8%.

Cipul Xiaomi Surge G1 de management al bateriei aduce o serie de algoritmi care au rolul de a asigura funcţionarea în siguranţă, de a monitoriza descărcarea şi de a indica exact durata de viaţă a bateriei. 

Xiaomi 12S Ultra are şi funcţia de încărcare adaptivă pentru ca bateria să nu se supraalimenteze, iar astfel numărul de cicluri de încărcare este mai mare cu 25%.

Xiaomi 12S Pro este dotat cu cipul Xiaomi Surge P1 de încărcare rapidă, are încărcare prin fir la 120W, încărcare wireless la 50W şi o baterie cu o singură celulă de 4,600mAh, în timp ce bateria de 4,500mAh de pe Xiaomi 12S se încarcă prin fir la 67W şi wireless la 50W.

Seria Xiaomi 12S este alimentată de noua platformă mobilă Snapdragon 8+ Gen 1, construită pe procesarea TSMC la 4nm. În comparaţie cu Snapdragon 8 Gen 1, dimensiunea Snapdragon 8+ Gen 1 este cu 21% mai redusă şi atât unitatea de procesare centrală, cât şi unitatea de procesare grafică au performanţe mai mari cu 10% şi o eficienţă energetică mai mare cu 30%.

Xiaomi 12S Ultra este echipat cu un nou sistem de disipare a căldurii, similar cu mecanismul biologic pe care frunzele unei plante îl folosesc pentru a absorbi apa. Pompa tridimensională de răcire a fost realizată cu o serie de canale care folosesc o reţea capilară pentru a introduce activ lichidul de răcire condensat pe partea opusă zonelor calde. Eficienţa este îmbunătăţită, iar conductivitatea termală a unei singure unităţi este cu 100% mai mare, în comparaţie cu sisteleme clasice VC de disipare a căldurii.  

Xiaomi 12S Ultra şi Xiaomi 12S Pro au ecrane AMOLED de 6.73" din material luminiscent E5, care asigură niveluri ridicate de detalii, strălucire şi performanţă a culorii, o luminozitate maximă de 1500 niţi, rezoluţie 2K, gamă de culori P3 şi rată de refresh AdaptiveSync Pro de la 1-120Hz. 

Xiaomi 12S este puţin mai compact, cu o dimensiune de 6.28", iar display-ul are gamă de culori P3, HDR10+ şi rată de refresh AdaptiveSync 120Hz.  

În timpul evenimentului de lansare, au mai fost anunţate Xiaomi 12 Pro Dimensity Edition, Xiaomi Book Pro 16, Xiaomi Book Pro 14, Xiaomi Smart Band 7 Pro şi Xiaomi Home WiFi.

Preţuri şi disponibilitate

Xiaomi 12S Ultra este disponibil în două variante de culoare – Classic Black şi Verdant Green, cu trei variante de stocare:

8GB+256G – cu preţul de 5,999 RMB

12GB+256GB – cu preţul de 6,499 RMB

12GB+512GB – cu preţul de 6,999 RMB

Xiaomi 12S Pro este disponibil în patru variante de culoare – Black, Purple, Green şi White, cu patru variante de stocare:

8GB+128GB – cu preţul de 4,699 RMB

8GB+256G – cu preţul de 4,999 RMB

12GB+256GB – cu preţul de 5,399 RMB

12GB+512GB – cu preţul de 5,899 RMB

Xiaomi 12S este disponibil în patru variante de culoare – Black, Purple, Green şi White, cu patru variante de stocare:

8GB+128GB – cu preţul de 3,999 RMB

8GB+256G – cu preţul de 4,299 RMB

12GB+256GB – cu preţul de 4,699 RMB

12GB+512GB – cu preţul de 5,199 RMB

 Xiaomi 12 Pro Dimensity Edition este disponibil în două variante de culoare - Black şi Blue, cu două variante de stocare:

8GB+128G – cu preţul de 3,999 RMB

12GB+256GB – cu preţul de 4,499 RMB

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările