Samsung devine dictatorul pieţei de smartphone: o treime din piaţă e ocupată de telefoanele sud-coreenilor

Samsung devine dictatorul pieţei de smartphone: o treime din piaţă e ocupată de telefoanele sud-coreenilor

Samsung are 30% cotă de piaţă

Samsung domină piaţa telefoanelor mobile la începutul acestui an, arătând că a devenit liderul de necontestat, în dauna celor de la Apple, care au o scădere normală pentru această perioadă, când iPhone 5 este la finalul ciclului său şi vânzările încetinesc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Analiza realizată de DRAMeXchange arată că în primul trimestru al lui 2013 piaţa de telefoane inteligente a crescut cu 9,4% la nivel global, cu vânzări de 216,4 milioane de unităţi. Trendul este deja obişnuit şi nu se va opri prea curând.

Samsung continuă să fie liderul acestei categorii. Potrivit DRAMeXchange, producătorul sud-coreean va vinde 65 de milioane de unităţi în primul trimestru, adică 30% din total. În schimb, Apple are o încetinire a vânzărilor. 

Anul acesta urmează să se lanseze un nou iPhone şi se pare că firma din Cupertino alege să vină pentru prima dată cu un model mai ieftin.

Apple a vândut 37,5 milioane de dispozitive, pe piaţă în momentul acesta existând trei modele de iPhone: actuala generaţie şi iPhone 4S şi iPhone 4. 

Astfel, americanii au o cotă de piaţă de 17,3%, o scădere de 1,2% faţă de trimestrul trecut. 

Firma de analiză consideră că nu este nivelul minim la care va ajunge Apple anul acesta, deoarece Samsung, HTC sau Sony vor veni cu noi produse care vor ciupi din această cotă de piaţă.

Cine doreşte un iPhone?

Corăbiile gigantului american s-au scufundat înainte să apuce să plece din port. Potrivit unui studiu realizat de firma TrendForce, chinezii ar putea opta, mai degrabă pentru un Samsung  Galaxy S4.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 3.000 de persoane şi a dovedit că eforturile de marketing ale Samsung au dat roade. Astfel, peste 61% dintre cei intervievaţi au declarat că au auzit de noul vârf de gamă al companiei sud-coreene. Dintre aceştia, 78,6% sunt fie „foarte interesaţi“ de el (39,6%), fie „destul de interesaţi“ (39%).

Aproape 45% dintre respondenţi au spus că au de gând să cumpere Samsung Galaxy S4 iar rezoluţia ecranului şi noul procesor au fost cele mai atrăgătoare caracteristici ale telefonului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările