Reţeaua de bază Huawei 5G primeşte o recenzie pozitivă de la un furnizor de servicii de securitate IT

Reţeaua de bază Huawei 5G primeşte o recenzie pozitivă de la un furnizor de servicii de securitate IT

Foto: Telecom Lead

ERNW, un furnizor de servicii de securitate IT din Germania, a efectuat o evaluare tehnică a codului sursă pentru gateway-ul distribuit unificat (UDG) al Huawei pe reţelele de bază 5G şi a oferit un feedback pozitiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Auditorii ERNW au revizuit codul sursă utilizând instrumente şi metode avansate, precum şi cele mai bune practici din domeniu şi au publicat un raport de evaluare.

Administraţia americană consideră că Huawei, producătorul de echipamente de telecomunicaţii, prezintă provocări de securitate pentru operatorii de telefonie mobilă datorită legăturii sale cu guvernul chinez. Huawei a negat acest lucru.

Conform raportului, calitatea codului sursă este un bun indicator că Huawei a stabilit un proces de inginerie software matur şi adecvat pentru UDG. Aceasta este o dovadă convingătoare că reţelele de bază Huawei 5G sunt sigure şi fiabile, au declarat reprezentanţii Huawei.

UDG este un element de reţea convergentă care poate procesa atât serviciile de reţea 5G, cât şi serviciile tradiţionale. Într-o reţea de bază 5G, aceasta poate acţiona ca o funcţie de plan al utilizatorului (UPF). Într-o reţea tradiţională, aceasta poate funcţiona ca un gateway de servire pentru planul utilizatorului şi ca un gateway de reţea al pachetelor de date pentru planul utilizatorului.

ERNW a evaluat codul sursă pentru componentele UDG din Centrul de Transparenţă pentru Securitatea Cibernetică Huawei din Bruxelles, Belgia. Evaluarea a acoperit calitatea codului sursă, procesele de construire şi gestionarea ciclului de viaţă al componentelor open-source.

Potrivit analizei calităţii codului sursă, complexitatea acestuia este sub pragul ERNW, codul duplicat este arareori prezent, numai acolo unde este cazul, iar funcţiile nesigure păreau să fie evitate ori de câte ori era posibil.

Revizuirea procesului de construcţie a indicat că toate binarele sunt compilate cu opţiuni de compilare sigure şi sunt, de asemenea, construite cu un nivel acceptabil de echivalenţă binară. Revizuirea gestionării ciclului de viaţă al componentelor open-source a arătat că separarea codului open-source, gestionarea codurilor, precum şi gestionarea documentaţiei şi a corecţiilor sunt rezonabile şi respectă standardele moderne.

Huawei a declarat că va investi în cercetare şi dezvoltare în domeniul securităţii cibernetice şi în inovare pentru a îmbunătăţi capacităţile de securitate cibernetică. Huawei îşi va consolida, de asemenea, colaborarea cu furnizorii, partenerii din industrie şi guvernele pentru a fi mai transparentă şi mai deschisă, cu scopul de a construi un mediu de securitate cibernetică de încredere pentru 5G.

Material realizat cu sprijinul Huawei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: