Pete Lau, CEO OnePlus, despre fuziunea cu OPPO, viitorul sistem de operare unificat şi sfârşitul seriei T

Pete Lau, CEO OnePlus, despre fuziunea cu OPPO, viitorul sistem de operare unificat şi sfârşitul seriei T

Pete Lau, CEO OnePlus, în conferinţă online pe Zoom.

În timpul unei conferinţe online cu mass-media, care a avut loc săptămâna trecută, CEO-ul OnePlus şi directorul de produs al Oppo, Pete Lau, a prezentat planurile pentru viitorul smartphone-urilor OnePlus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scopul întâlnirii a fost de a creşte transparenţă pentru comunitatea de fani şi de risipi îngrijorările acestora după fuziunea cu OPPO. Pete Lau numeşte următoarea fază pentru companie „OnePlus 2.0”.

OnePlus a anunţat în iunie 2021 că se va integra cu Oppo, ambele fiind parte a BBK Electronics. Deşi integrarea cu o altă companie este adesea considerată o cale de creştere, mulţi fani OnePlus şi-au exprimat nemulţumirea faţă de schimbare. Ce se întâmplă cu identitatea OnePlus?
 
În prezent, telefoanele Oppo rulează ColorOS şi telefoanele OnePlus funcţionează pe OxygenOS. Ambele sisteme de operare se bazează pe Android şi există unele asemănări, dar sunt totuşi multe diferenţe.
 
Începând din 2022, probabil cu modelul OnePlus 10, OnePlus îşi va transfera telefoanele de la OxygenOS la un nou „sistem de operare global unificat şi actualizat” care va fi partajat şi de dispozitivele Oppo.
 
 
Se aşteaptă ca tranziţia către noul sistem de operare să fie „finalizată împreună cu următoarea actualizare majoră pentru Android în 2022”.
 
Pete Lau a spus că noul sistem de operare global va combina experienţa „rapidă şi lină” şi „curată şi uşoară” a OxygenOS cu designul software „fiabil” şi „inteligent şi bogat în funcţii” al ColorOS.
Momentan nu avem un nume al noului sistem de operare global. Pentru cei familiarizaţi cu sistemul de operare al OnePlus, vestea bună este că Gary Chen, proiectantul principal al OxygenOS, se va ocupa de partea de design pentru sistemul de operare unificat.
 
 
„Va exista o anumită diferenţiere în interfaţa de utilizare şi în special pentru un (smartphone) OnePlus în ceea ce priveşte anumite funcţii şi personalizare. Vom continua să ne concentrăm pe a păstra un număr redus de aplicaţii preinstalate - astfel încât să ai o experienţă software foarte curată, să nu ai reclame ”, a spus Lau. „Sunt încrezător că aceasta va fi o experienţă care să vă surprindă şi să vă bucure pe toţi”.
 
Din punctul de vedere al lui Lau, având la dispoziţie mai multe resurse datorită Oppo, telefoanele OnePlus vor primi probabil asistenţă software mai bună cu lansări mai rapide pentru noi caracteristici, remedieri de erori, patch-uri de securitate etc.
 
Lau a confirmat pentru utilizatorii de OnePlus 8 şi 9 că aceste dispozitive vor fi actualizate, deşi nu există detalii despre momentul în care se vaîntâmpla acest lucru. Până în 2022, OnePlus va aduce OxygenOS 12, bazat pe Android 12, pe telefoanele sale flagship din 2021; compania spune că actualizarea va sosi „la scurt timp după” lansarea Android 12.
 
Dispozitivele care nu vor primi sistemul de operare unificat (modele care urmează să fie anunţate) vor primi în continuare actualizări a software-ului OxygenOS şi, în continuare, patru ani de patch-uri de securitate.
 
Pentru pasionaţii avansaţi de tehnologie, OnePlus a confirmat că sistemul de operare unificat „va continua să accepte bootloadere deblocate ca întotdeauna”. Adică pot instala alt sistem de operare fără să fie nevoie să deblocheze bootloader-ul.
 
 
Pete Lau a mai dezvăluit o informaţie foarte importantă: Nu va exista o versiune „T” a seriei OnePlus 9. Deci, nu există OnePlus 9T sau 9T Pro. Următoarele terminale smartphone flagship nu vor apărea până în 2022.
 
CEO-ul OnePlus a mai vorbit despre planurile pentru camerele foto şi parteneriatul cu Hasselblad, despre faptul că produsele OnePlus şi OPPO se adresează unui public diferit, cu aşteptări diferite şi a răspuns la o mulţime de întrebări ale jurnaliştilor. Pete Lau a vorbit în mandarină şi traducerea a fost realizată de asistentul său, Eric Gass.
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările