Lansarea iPhone 12 - Apple a anunţat noile sale smartphone-uri 5G care vin fără încărcător şi căşti în cutie. Preţ şi specificaţii

Lansarea iPhone 12 - Apple a anunţat noile sale smartphone-uri 5G care vin fără încărcător şi căşti în cutie. Preţ şi specificaţii

Captură YouTube.

Într-un eveniment online care a avut loc astăzi, la ora 20:00, Apple a prezentat noua sa serie iPhone 12, care include şi primele dispozitive 5G ale producătorului din Cupertino.

O scurtă impresie la cald în urma prezentării Apple: nu sunt un fan al eliminării din cutie a brick-ului de încărcare şi a căştilor, mi se pare o decizie eronată, însă mi-e teamă că va fi replicată şi de alţi producători în anii următori. Telefonul arată însă foarte bine, adoptând acelaşi aspect elegant ca gama anterioară, cu o sticlă ultrarezistentă. Camera pare să fie impresionantă şi abia aştept să o pun la treabă, atunci când vom primi noile modele la test. 

Îmi place şi faptul că modelul „mini” a fost confirmat, mi se pare că va fi un telefon foarte interesant şi care ar putea să le aducă celor de la Apple o primă poziţie uşoară într-o piaţă prea puţin exploatată, cea a telefoanelor mici, manevrabile cu o singură mână. 

În final, sper şi ca glumele cu rinichi să nu mai apară, aşa cum este tradiţional la fiecare lansare Apple. De câţiva ani deja competitorii producătorului din Cupertino au mărit preţurile, aducându-le la acelaşi nivel cu Apple, sau chiar unul mai ridicat în anumite cazuri. 

21:08 - Tim Cook face o recapitulare a tuturor dispozitivelor anunţate astăzi. Fără momente de genul „and we have one more surprise” de această dată. Evenimentul se încheie astfel, iar Apple aşteaptă acum precomenzile fanilor pentru noua generaţie de iPhone-uri 5G.

21:06 - Preţul lui iPhone 12 Pro începe de la 999 de dolari, iar cel al lui Pro Max - 1099 de dolari. Disponibilitate - 16 octombrie şi 6 noiembrie, cu livrările făcându-se cu o săptămână mai târziu pentru fiecare dintre ele. Bineînţeles, preţurile menţionate sunt pentru versiunile cu cea mai mică stocare. Vestea bună este că mai scad şi preţurile modelelor mai vechi, ca în fiecare an.

21:03 - E momentul să facem o recapitulare a tuturor funcţiilor lui iPhone 12 Pro şi Pro Max, alături de un videoclip de prezentare.

21:00 - Avem şi confirmarea plasării senzorului LiDAR pe gama Pro. Acesta e folosit pentru îmbunătăţirea preciziei şi un timp de fotografie mai scurt în scenele cu lumină redusă, în Night Mode şi bineînţeles, este prezent acolo şi pentru aplicaţiile care utilizează AR - Augmented Reality.

20:57 - A venit timpul pentru filmare - iPhone 12 Pro este prima cameră de smartphone din lume care poate filma în Dolby Vision HDR, la 4K şi 60fps. Asta chiar e remarcabil, şi se vede că Apple vrea să demonstreze că încă îşi menţine coroana la capitolul filmărilor pe smartphone.

20:53 - E timpul pentru o nouă funcţie, Apple ProRaw. Ignoraţi numele, total neinspirat în opinia mea, funcţia aceasta promite să fie una extrem de interesantă, care le va permite utilizatorilor de iPhone 12 Pro şi iPhone 12 Pro Max să facă fotografii RAW cu telefonul, cu oricare din cele patru camere.

20:52 - Apple spune că are cel mai mare senzor al său de până acum pe camera principală, aducând performanţe mult mai bune. De asemenea, compania a îmbunătăţit şi stabilizarea optică a telefonului. 

20:50 - Bineînţeles, ambele modele Pro au un procesor A14 Bionic, cu tehnologie Deep Fusion pe toate camerele, care va îmbunătăţi considerabil calitatea fotografiilor. Avem un ultrawide de 12MP (f/2.2), un wide de 12MP (f/1.6) şi un tele de 12MP (f/2.0).

20:46 - Time for the big boys. Începem cu iPhone 12 Pro, realizat din sticlă şi oţel inoxidabil. Culorile sunt auriu, argintiu, albastru şi graphite (un fel de gri). Au sticlă de tip Ceramic Shield pe faţă, rezistenţă IP 68 care asigură că telefonul poate fi scufundat până la 6 metri şi un ecran de 6,1 inci. Pro Max are un ecran de 6,7 inci, Super Retina XDR, cu aproape 3,5 milioane de pixeli.

20:45 - După un scurt videoclip de prezentare, ne sunt arătate şi preţurile. iPhone 12 mini e disponibil de la 699 de dolari, în timp ce iPhone 12 va costa începând cu 799 de dolari.

20:43 - iPhone 12 mini e confirmat - cel mai mic, subţire şi uşor telefon 5G din lume. Specificaţii identice cu iPhone 12, cu excepţia mărimii - 5,4 inci.

20:41 - Apple confirmă eliminarea căştilor din cutie şi a brick-ului de încărcare, confirmând zvonurile de acum câteva luni. Motivul? Bineînţeles, „e bine pentru mediu”. Cutia e mult mai mică, şi, conform spuselor celor de la Apple, „vor încăpea mai multe cutii în transporturi”.

20:36 - Trecem la MagSafe. Da, aţi citit bine, MagSafe. Ce e MagSafe? E un sistem de prindere cu magneţi. Practic, Apple a creat huse care se ataşează magnetic, un portofel şi un încărcător care se ataşează de asemenea magnetic. Mai jos schiţa acestei tehnologii.

20:33 - Camerele la control: ultrawide de 12MP, wide de 12MP şi o garanţie a unor rezultate cu 27% mai bune în lumină slabă decât anul trecut. Night Mode-ul este acum disponibil pe toate camerele telefonului, inclusiv pe cea ultrawide, şi pe cea de selfie.

20:31 - Avem şi un prim titlu care beneficiază de puterea noului A14 Bionic: League of Legends Wild Rift.

20:28 - A14 Bionic este următorul pe lista subiectelor. Procesorul integrat pentru prima oară pe noul iPad Air lansat pe 15 septembrie se va afla şi pe iPhone 12 şi este primul procesor de smartphone din lume realizat pe 5 nanometri. Are 11,8 miliarde de tranzistori, un CPU cu 6 nuclee, cu aproape 50% mai rapid ca orice alt telefon, un GPU cu 4 nuclee, tot cu aproape 50% mai rapid ca orice alt GPU de pe telefoane. Apple se laudă, nu e nimic nou, dar până acum a făcut-o cu bună ştiinţă, şi mă aştept ca cifrele impresionante pe care le oferă acum să fie replicate şi în realitate.

20:26 - iPhone 12 acoperă mai multe benzi 5G decât orice alt telefon, conform celor de la Apple. De asemenea, telefonul are integrat înăuntrul său un Smart Data Mode - practic, poate comuta între LTE şi 5G, în funcţie de disponibilitatea acestuia din urmă.

20:24 - Apple anunţă Ceramic Shield - noua sticlă creată în colaborare cu cei de la Corning pentru a proteja iPhone-urile din gama nouă. Compania din Cupertino spune că este cea mai dură sticlă de pe telefoane şi cel mai mare salt în ceea ce priveşte rezistenţa telefonului (abia aştept testele de durabilitate vs Gorilla Glass Victus de pe Note 20 Ultra).

20:21 - În sfârşit, primul iPhone 5G: iPhone 12! Are breton considerabil, seamănă cu cele din generaţia anterioară, dar marginile sunt foarte drepte, asemănătoare cu design-ul de pe iPad Pro. Cadru din aluminiu şi culorile pe care le-am enumerat mai jos - alb, negru, albastru, roşu şi verde. De asemenea, ecranul de 6,1 inci este şi el confirmat.

20:18 - CEO-ul Verizon vorbeşte despre avantajele 5G. Am vorbit şi noi în numeroase materiale pe site-ul Adevărul, aşa că recomand citirea acestora după prezentare :) 

20:15 - „The next generation is here” spune Tim Cook, în timp ce pe ecranul din spatele său apare logo-ul 5G. Bineînţeles, Apple promovează noua gamă de iPhone-uri alături de vitezele de internet mult mai rapide pe care le oferă noua generaţie de comunicaţii.

20:14 - iPhone-ul urmează. Trebuie să laud însă tranziţiile până atunci, Apple ştie cu siguranţă cum să producă un eveniment online şi arată asta de fiecare dată.

20:12 - Ajungem la partea de securitate a lui HomePod mini. Apple spune că aceasta a fost un focus imens în dezvoltarea noului smart speaker, şi promite practic că nu va asculta comenzile pe care i le oferi lui HomePod mini.

HomePod mini vine în culori alb şi space gray şi va costa 99 de dolari. Precomanda pe 6 noiembrie, cu livrare pe 16 noiembrie. Mai jos şi funcţiile sale cele mai importante.

20:10 - Integrarea în ecosistemul Apple îşi arată din nou utilitatea. Poţi realiza o rută a traseului pe care urmează să îl faci din casă, îl dictezi apoi lui HomePod mini, iar Siri va trimite această rută maşinii tale prin CarPlay. 

20:08 - Poţi căuta piese în funcţie de versuri, prin comanda „play the song that goes..”. Printre serviciile care sunt incluse pe noul smart speaker se numără Pandora sau Apple Music - bineînţeles, fără Spotify.

20:04 - Iată şi concurentul principal pentru Amazon Echo al celor de la Apple: HomePod Mini - vine cu asistentul digital Siri, sunet surround 360 şi ceva ce Apple numeşte „computational audio” - o tehnologie care ajustează dynamic range-ul, zgomotul şi care „duce la o experienţă audio nemaiîntâlnită într-un device de o asemenea mărime”.

20:02 - Smart speaker-ul HomePod se pare că este primul produs pe care Apple îl va anunţa la evenimentul din această seară. Tim Cook pune accent pe securitate în descrierea HomePod-ului - un mic atac la Alexa? 

20:00 - A început evenimentul din Apple Park, California, prezentat bineînţeles de Tim Cook. Urmează o oră şi câteva zeci de minute de tehnologie marca Apple, la capătul căreia vom cunoaşte noua gamă de iPhone-uri 5G.

Apple nu a ales întâmplător sloganul „Hi, Speed” pentru evenimentul din această seară (dimineaţă în Statele Unite). Prin el, se face trimitere la două aspecte: suportul 5G, care va fi o premieră pentru iPhone-uri, şi o nouă generaţie de chipset-uri, care, ca în fiecare an, va aduce o viteză mai mare - Bionic A14.

Cu doar câteva ore înainte de lansare, leaker-ul Evan Blass a postat imaginile noilor dispozitive din seria iPhone 12, alături de specificaţiile lor. Seria din acest an va fi cea mai „bogată” din istoria gigantului american, cu patru dispozitive diferite: iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro şi iPhone 12 Pro Max.

Specificaţiile dezvăluite de Blass sunt următoarele:

iPhone 12 mini

 • ecran de 5,4 inci
 • stocare de 64GB, 128GB sau 256GB
 • disponibil pe negru, alb, roşu, albastru şi verde
 • preţ pornind de la 699 de dolari
 

iPhone 12

 • ecran de 6,1 inci
 • stocare de 64GB, 128GB sau 256GB
 • disponibil pe negru, alb, roşu, albastru şi verde
 • precomenzile încep pe 16/17 octombrie, disponibil în magazine începând cu 23/24 octombrie
 • preţ pornind de la 799 de dolari
 

iPhone 12 Pro

 • ecran de 6,1 inci
 • stocare de 128GB, 256GB sau 512GB
 • disponibil pe auriu, argintiu, graphite şi albastru
 • precomenzile încep pe 16/17 octombrie, disponibil în magazine începând cu 23/24 octombrie
 • preţ pornind de la 999 de dolari
 

iPhone 12 Pro Max

 • ecran de 6,7 inci
 • stocare de 128GB, 256GB sau 512GB
 • disponibil pe auriu, argintiu, graphite şi albastru
 • precomenzile încep pe 13/14 noiembrie, disponibil în magazine începând cu 20/21 noiembrie
 • preţ pornind de la 1099 de dolari
Foto: 9to5 Mac
 

Fotografiile noilor smartphone-uri dezvăluie şi prezenţa unei senzor LiDAR pe spatele modelelor Pro, integrat deja de Apple pe noile sale tablete. Rămâne de văzut dacă specificaţiile de mai sus vor fi confirmate de producătorul american la evenimentul care va începe în aproximativ o oră, ce poate fi văzut pe site-ul Apple, şi pe YouTube.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările