GARMIN introduce încărcarea solară pentru smartwatch-uri multisport şi de aventură

GARMIN introduce încărcarea solară pentru smartwatch-uri multisport şi de aventură

Smartwatch Garmin tactix Delta Solar.

Garmin anunţă extinderea tehnologiei de încărcare solară către noi serii de ceasuri - Instinct, fēnix 6 şi 6S şi tactix Delta. Acestea vin în completarea modelului fēnix 6X Pro Solar, oferind utilizatorilor posibilitatea de a se bucura mai mult timp de activităţile sportive, prin creşterea duratei de viaţă a bateriei şi funcţii pentru sporturi noi precum surf, mountain biking sau căţărări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest model poate oferi durată de viaţă a bateriei nelimitată cu expunere suficientă, în modul Battery Saver. Folosind modul Expedition, cu expunere suficientă, Instinct Solar poate oferi o funcţionalitate GPS îmbunătăţită, livrând totodată şi peste 2 luni de durată a bateriei. Ceasul poate sta şi 24 de zile în modul smartwatch în interior, precum şi 50 de zile cu expunere suficientă la soare. Utilizatorii pot face rapid modificările între moduri, prin intermediul funcţiei Power Manager.

Ediţia Surf Instinct Solar este creată cu funcţii specializate precum informaţii despre flux şi o activitate dedicată, care-i ajută pe pasionaţi să obţină rezultate maxime cu fiecare val. Instinct Solar Tactical Edition este ideal în misiuni outdoor, fiind echipat cu funcţii tactice specifice, precum compatibilitatea cu ochelarii pentru vedere nocturnă şi modul Stealth.

În plus faţă de funcţiile robuste ale gamei Instinct, noul Instinct Solar aduce şi Pulse Ox2 care măsoară capacitatea de absorbţie a oxigenului şi Body Battery, pentru a optimiza resursele de energie de-a lungul activităţii sportive.

fēnix 6S Pro Solar şi fēnix 6 Pro Solar sunt cele mai noi modele din gamă. Acestea au lentilele Power Glass pentru încărcare solară şi modul personalizabil Power Manager, cu ajutorul cărora folosesc la maximum puterea soarelui pentru performanţe îndelungate. Astfel, utilizatorii pot apela la ele chiar şi săptămâni întregi pentru a se bucura de activităţi, antrenamente, hărţi, muzică şi multe altele. În plus, şi pentru acestea a fost extinsă gama de profile, ce include acum funcţionalităţi pentru surf, mountain bike sau căţărări în interior.

Performanţa bateriei pentru fēnix 6S Pro Solar ajunge până la 9 zile în modul smartwatch în interior şi până la 10.5 zile cu expunere suficientă la soare, în timp ce fēnix 6 Pro Solar poate ajunge la 14 zile în interior şi 16 pentru expunere la soare.

Ediţiile Solar includ şi un sistem avansat de monitorizare a somnului, ce oferă detalii despre diferitele faze de odihnă, precum şi Pulse Ox şi informaţii despre respiraţie. Acesta poate fi consultat într-un widget dedicat ce afişează scorul de stres şi informaţiile despre somn. Seria include hărţile TopoActive pentru Europa, pentru aventuri outdoor, hărţi de ski pentru peste 2.000 de resorturi din lume şi peste 41.000 de terenuri de golf. Ceasurile sunt echipate cu Garmin Pay şi au capacitate de stocare de până la 2.000 de melodii ce pot fi sincronizate de pe cele mai populare platforme de muzică.

Ediţia Solar este cea de-a patra generaţie pentru gama tactix. Construit la standard militare (MIL-STD-810), ceasul foloseşte puterea solară pentru a extinde durata de viaţă a bateriei şi modul Power Manager pentru a oferi până la 21 de zile în interior şi până la 24 de zile cu expunere suficientă la soare.

tactix Delta Solar are o serie de caracteristici potrivite pentru orice misiune. Printre acestea se numără modul Stealth, care dezactivează informaţiile despre locaţia şi conectivitatea wireless, precum şi o funcţie care şterge întreaga memorie a ceasului. Design-ul robust include un display de 1.4 inci, cadran de safir rezistent la zgârieturi, cadru din oţel placat cu carbon de tip diamant (DLC), capac din oţel placat cu PVD şi o nouă curea din nylon QuickFit, inspirată de stilul militar. Datorită hărţilor, funcţiilor sale tactice, pentru muzică sau antrenamente avansate, alături de caracteristicile împrumutate de la seria fēnix, tactix Delta Solar este construit pentru uz frecvent, la cote maxime.

Toate modelele cu încărcare solară sunt disponibile pe piaţa din România în magazinul online Garmin sau la partenerii autorizaţi din întreaga ţară. Preţurile de listă încep de la 1.928 lei pentru Instinct Solar, 3.614 lei pentru seria fēnix 6 şi 5.301 lei pentru tactix Delta Solar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: