Cum a pierdut Bill Gates 400 de miliarde de dolari. Unde a greşit patronul Microsoft

Cum a pierdut Bill Gates 400 de miliarde de dolari. Unde a greşit patronul Microsoft

Bill Gates

Pierderea unei pieţe de 400 de miliarde de dolari îl face să sufere şi acum pe unul din cei mai bogaţi oameni din lume Bill Gates îşi recunoaşte „cea mai mare greşeală”. potrivit The Independent.

Fondatorul lui Microsoft poate fi unul din cei mai mari antreprenori tech ai tuturor timpurilor, dar nu înseamnă că nu a făcut şi greşeli în carieră: la un eveniment găzduit de Village Global a spus că pe una o regretă încă – aceea de a o fi lăsat pe Google să lanseze Android. Comentând cum „lumea software, în special pentru platforme, este una a pieţelor în care câştigătorul ia totul”, Gates a spus: „Cea mai mare eroare dintotdeauna este cea de management care a condus ca Microsoft să nu fie ceea ce este Android”.
 
„Asta este, Android este platforma standard pentru telefoane non-Apple. Ar fi fost natural ca Microsoft să şi-o adjudece”. Gates a continuat, adăugând: „Este chiar o situaţie în care învingătorul ia totul. Este loc numai pentru un singur sistem de operare non-Apple. Cât valorează? 400 de miliarde de dolari care ar fi fost transferaţi de la compania G la compania M”. În ciuda erorii, miliardarul tech a apreciat că Microsoft este încă „foarte puternică”, dar dacă nu ar fi făcut greşeala ar fi fost „compania-lider”, nu „unul dintre lideri”.
 
Anterior în expunere, a vorbit ca la 63 de ani despre sacrificiile pe care le-a făcut la începuturi în echilibrul muncă/viaţă, printre care acela de a „nu fi crezut” în weekenduri sau vacanţe, arată hotnews.ro. Dar mai târziu şi-a relaxat modul de viaţă, dezvăluind că, odată ajuns la 30 de ani, „îşi putea cu greu imagina cum trăise înainte. Pentru că atunci şi-au făcut loc obiceiuri naturale şi am început să iubesc weekendurile”.
 
Google a achiziţionat Android în 2005 pentru cel puţin 50 de milioane de dolari. Conform revistei Forbes, Bill Gates este a doua cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă estimată la 102,9 miliarde de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: