Cum funcţionează tehnologiile Cinematic Bokeh şi AI Highlight pe OPPO Reno6

Cum funcţionează tehnologiile Cinematic Bokeh şi AI Highlight pe OPPO Reno6

Camera foto triplă de pe OPPO Reno6.

OPPO a prezentat detalii despre capabilităţile video ale noi sale serii OPPO Reno6 - Cinematic Bokeh şi AI Highlight, cât şi despre inovaţiile şi investiţiile tehnologice realizate în dezvoltarea celor două funcţionalităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

OPPO a creat o bază de date video, în format portret, cu peste 10 milioane de puncte de date, acoperind o mare varietate de oameni, în diferite ipostaze, care a servit la antrenarea intensivă, de zeci de mii de ori, a algoritmului său de recunoaştere.
Aceasta a stat la baza creării funcţiei Bokeh Flare Portrait Video, prezente pe noua serie OPPO Reno6, prima serie de smartphone-uri care oferă efectul cinematic bokeh, utilizând tehnici de fotografie computaţională.

Susţinută de inteligenţa artificială, fotografia computaţională contribuie major la recunoaşterea precisă a obiectelor şi optimizarea imaginii la nivel de pixel.

Efectul cinematic bokeh putea fi obţinut în trecut doar cu ajutorul unei echipe de profesionişti, echipament specializat şi un editor profesionist care să finalizeze materialul  video. Însă prin intermediul funcţiei Bokeh Flare Portrait Video prezente pe seria OPPO Reno6, utilizatorii pot realiza ei înşişi clipuri video cu efect bokeh prin doar o apăsare de buton. 

Datorită echilibrului între recunoaştere precisă a obiectelor şi optimizarea imaginii la nivel de pixel, inginerii OPPO au reuşit să ofere utilizatorului un efect video de nivel profesional pe un dispozitiv atât de compact, precum un smartphone.

La declanşarea funcţiei Bokeh Flare Portrait Video, smartphone-urile din seria OPPO Reno6 iniţiază procesul de deep learning al inteligenţei artificiale pentru a distinge cât mai precis subiecţii videoului şi fundalul, pentru a realiza o separare precisă, în timp real. 

Ulterior, AI-ul se ocupă de randarea şi optimizarea la nivel de pixel a imaginilor subiectului şi a fundalului. Pe imaginea subiectului are loc o procesare de culoare şi luminozitate la nivel de pixel, păstrând în acelaşi timp culorile originale ale imaginii. În acelaşi timp, inteligenţa artificială realizează ajustări de estompare, saturaţie şi culoare pe punctele luminoase ale imaginii de fundal, creând astfel fundalul de portret bokeh consacrat şi atât de apreciat. Procesarea video asigură şi stabilitatea imaginii şi lipsa sacadării cadrelor, astfel încât imaginea să se deruleze lin. 
Toate procesele necesare pentru funcţia Bokeh Flare Portrait Video de pe seria OPPO Reno6 au loc în doar 10 ms. Acest lucru oferă utilizatorilor posibilitatea să vadă previzualizări clare, în timp real, ale videoului cu efectul cinematic bokeh inserat, chiar în timp ce înregistrează.  

Funcţia de optimizare video OPPO - AI Highlight Video, a primit, de asemenea, o actualizare pe noua serie OPPO Reno6. La filmarea pe timp de noapte, funcţia AI Highlight Video disponibilă pe OPPO Reno6 poate îmbunătăţi eficient claritatea videoului cu până la 40.2% spre deosebire de cea prezentă pe Reno 5. Cromatica şi luminozitatea sunt, de asemenea, îmbunătăţite, rezultând într-o calitate mai mare a imaginii.  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările