Ce pierde Marea Britanie dacă interzice Huawei de la implementarea reţelelor 5G

Ce pierde Marea Britanie dacă interzice Huawei de la implementarea reţelelor
5G

FOTO Huawei

Potrivit unui raport independent, cerut anul trecut de Mobile UK, restricţionarea Huawei în lanţul de aprovizionare a companiilor de telecomunicaţii ar putea întârzia lansarea completă a 5G cu 18 - 24 de luni şi ar costa economia Marii Britanii între 4,5 miliarde de lire sterline şi 6,8 miliarde de lire sterline.

Ştiri pe aceeaşi temă

Analiza, bazată pe proiecţiile proprii ale guvernului şi realizată cu cooperarea operatorilor de telefonie mobilă din Marea Britanie, a arătat că o întârziere a implementării 5G, în timp ce operatorii fac aranjamente alternative de achiziţii cu alţi furnizori, ar putea ameninţa serios visul Marii Britanii de a fi lider mondial în 5G, lucru esenţial pentru strategia industrială a guvernului britanic.

Punctele cheie ale analizei:

  • o restricţie parţială sau totală a Huawei în lanţul de aprovizionare a companiilor de telecomunicaţii ar putea duce la o întârziere de 18 — 24 de luni a implementării 5G pe scară largă în Marea Britanie
  • o întârziere la lansare va însemna că Marea Britanie nu va mai fi lider mondial în 5G — lucru esenţial pentru strategia 5G a guvernului britanic
  • folosind propriile estimări ale guvernului cu privire la beneficiile 5G, costul unei întârzieri în lansare, pentru economia britanică, este ar fi calculat între 4,5 miliarde de lire sterline şi 6,8 miliarde de lire sterline
  • pe lângă impactul financiar, Marea Britanie va avea de suferit şi în ceea ce priveşte investiţiile interne mai scăzute şi creşterea productivităţii, pierdută prin stagnarea infrastructurii digitale

 

Nu poate fi subestimată importanţa 5G în avansul beneficiilor economice ale tehnologiei. În condiţiile interzicerii Huawei, multe dintre beneficiile asociate avansului 5G ar putea fi pierdute definitiv, nu doar amânate. Beneficiile includ câştiguri semnificative în ce priveşte productivitatea, de care ar putea beneficia întreaga economie din Marea Britanie.

Concurenţa din lanţul de aprovizionare a fost până în prezent benefică pentru progresul tehnologic şi a însemnat că Marea Britanie a beneficiat de o implementare eficientă din punct de vedere al costurilor şi de o acoperire solidă a dispozitivelor mobile.

Cercetările arată că, într-o serie de industrii care se preconizează că vor profita de conectivitatea 5G, noile surse de dezvoltare şi inovare pot fi amânate, cu consecinţe pentru consumatori şi un efect nociv asupra companiilor britanice.

Material realizat cu sprijinul Huawei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: