Apple va oferi o opţiune de cumpărare ”universală” pentru aplicaţiile din AppStore

Apple va oferi o opţiune de cumpărare ”universală” pentru aplicaţiile din AppStore

Asta înseamnă că, pentru prima oară, utilizatorii dispozitivelor Apple vor putea folosi aceeaşi aplicaţie pe tabletă, smartphone sau Mac, cu o singură achiziţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comunitatea dezvoltatorilor de aplicaţii pentru device-uri Apple a avut parte astăzi de o surpriză, odată cu anunţul oficial al gigantului din Cupertino. Acesta a indicat că, începând cu luna martie, va exista o opţiune de ”achiziţie universală” pentru aplicaţiile sale.

Aceasta va permite utilizatorilor să plătească o singură dată pentru utilizarea unei aplicaţii pe toate dispozitivele Apple: iPhone, iPad, Apple TV şi Mac. Felul în care vor putea fi ”amestecate” aplicaţiile va fi însă la latitudinea dezvoltatorilor, astfel încât aceştia vor avea posibilitatea de a oferi o aplicaţie doar pe iPhone şi Mac sau doar pe Apple TV şi Mac.

De asemenea, Apple a anunţat că va implementa aceleaşi categorii atât în magazinul de aplicaţii de pe Mac, cât şi în cel de pe iOS, pentru a uşura felul în care utilizatorii pot descoperi aplicaţii.

Astfel, vor exista câteva tranziţii între magazinele de aplicaţii după cum urmează: în magazinul de iOS vor apărea categoriile ”Developer Tools” şi ”Graphics&Design”, în timp ce în magazinul de Mac vor apărea categoriile ”Books”, ”Food&Drink”, “Magazines & Newspapers,” “Navigation” şi “Shopping”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: