Apple îşi pregăteşte intrarea pe una dintre cele mai mari pieţe de smartphone-uri din lume

Apple îşi pregăteşte intrarea pe una dintre cele mai mari pieţe de smartphone-uri din lume

Foto: EPA-EFE

Timp de un deceniu, compania din Cupertino a mizat pe terţi în încercarea de a pătrunde pe piaţa din India, una dintre cele mai mari din lume în materie de electronice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest lucru se va schimba însă începând cu lunile următoare, când gigantul plănuieşte să înceapă vânzările online, direct de pe site-ul său oficial. Şeful Apple, Tim Cook, a informat acţionarii miercuri cu privire la acest lucru, confirmându-le de asemenea şi că Apple va inaugura primul magazin fizic din cea de-a doua piaţă de smartphone-uri a lumii în 2021.

”Cred în oportunitatea din India, este o ţară vibrantă, cu o demografie uriaşă” a spus Cook.

Într-adevăr demografia Indiei este probabil principalul motiv pentru care Apple vrea să îşi facă loc pe această piaţă, însă nu va fi uşor. Deşi piaţa indiană înregistrează în continuare o creştere considerabilă, majoritatea oamenilor nu îşi pot permite produsele Apple. O bună parte din dispozitivele livrate în India au un preţ de 150 de dolari sau mai redus, conform firmei de cercetare Counterpoint.

Apple a încercat însă în trecut să devină mai atractivă pentru această piaţă prin scăderea preţurilor, cerând guvernului ani de zile o reducere a taxelor. Acest lucru nu s-a întâmplat, astfel că gigantul american a decis să urmeze paşii producătorilor chinezi care au deja succes în India, deschizând o fabrică pe teritoriul ţării.

Decizia s-a dovedit deja una inspirată pentru Apple, deoarece compania a vândut 925.000 de iPhone-uri în ultimul sfert al anului trecut, conform cifrelor oferit de firma de cercetare Canalys.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: