Apple a fost liderul pieţei de terminale smartphone în trimestrul 4 din 2020

Apple a fost liderul pieţei de terminale smartphone în trimestrul 4 din 2020

iPhone 12. FOTO Shutterstock

Producătorul iPhone-ului, Apple, a depăşit Samsung în al patrulea trimestru al anului trecut, ajungând producătorul cu cele mai multe smartphone-uri livrate la nivel global.

Ştiri pe aceeaşi temă

Apple şi Samsung au avut traiectorii opuse în T4 2020, conform Gartner. Apple a crescut cu 15%, iar Samsung a pierdut 12% din cota pe care o deţinea în urmă cu un an.

T4 este, în mod tradiţional, trimestrul în care Apple “străluceşte” an de an, fiind primul în care sunt comercializate seriile noi de iPhone, lansate, de regulă, începând cu luna septembrie.

Apple a livrat 80 de milioane de iPhone-uri în T4, peste cele 62 de milioane livrate de Samsung, iar cei doi rivali şi parteneri de afaceri au făcut rocada în funtea topului producătorilor de smartphone-uri.

Samsung a livrat cu 8 milioane de unităţi mai puţin decât în urmă cu un an, în vreme ce Apple a livrat cu 10 milioane de unităţi mai mult. Apple deţine acum 20,8% din piaţă, iar Samsung a rămas cu 16,2%.

Cu 43,43 milioane de unităţi livrate în T4, Xiaomi are cea mai spectaculoasă creştere din top 5. Xiaomi şi-a crescut cota de piaţă cu 33,9% şi deţine acum 11,3% din aceasta. În clasament urmează o altă companie chineză, Oppo, care a vândut 34,37 milioane de smartphone-uri şi are acum 8,9% din piaţă.

Tot 8,9% din piaţă are şi marele pierzător, Huawei, care a pierdut 41% din cota de piaţă de care se bucura acum un an, după ce a livrat 34,31 milioane de smartphone-uri, cu 24 de milioane mai puţin faţă de T4 2019.

Per ansamblu, conform calculelor făcute de Gartner, piaţa smartphone-urilor a scăzut în T4 2020 cu 5,4%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările