Apple aduce prima actualizare la iOS 7 şi rezolvă o problemă de securitate gravă

Apple aduce prima actualizare la iOS 7 şi rezolvă o problemă de securitate gravă

iOS 7 a primit primul update FOTO Adevărul/Răzvan Băltăreţu

Apple a anunţat deja primul update al sistemului său de operare iOS 7, pentru a rezolva o problemă de securitate raportată de unii utilizatori. Ei puteau accesa pozele fără a tasta codul de acces.

Ştiri pe aceeaşi temă

iOS 7.0.2 este disponibil pentru toţi utilizatorii de iPhone, iPad sau iPod care au actualizat la sistemul de operare deja, dar şi pentru cei care au cumpărat iPhone 5s deja. Apple deja anunţase că lucrează la acest update, pentru a rezolva problema.

Ce se întâmpla? Odată cu noul iOS 7 Apple a introdus bara de acces rapid, care poate fi accesată cu un slide de jos în sus. Chiar dacă telefonul era blocat, iar parola nu era introdusă, alţi oameni puteau accesa galeria foto, vedea pozele şi să le distribuie pe reţelele sociale apăsând pe butonul de cameră din colţul din dreapta os.

Dimensiunea fişierului de astăzi este de doar 17 sau 20 de MB, iar toţi utilizatorii de iOS 7 sunt sfătuiţi să o instaleze pentru a se asigura că softul este la cel mai înalt nivel de securitate.

iOS 7 a venit ca o schimbare radicală faţă de celelalte sisteme de operare ale americanilor, cu un design modificat. La 175 de ore după ce a fost lansat, iOS 7 avea deja o cotă de utilizare de 60%, mult mai mare faţă de iOS 6 sau iOS 5 în aceeaşi perioadă. Acest lucru înseamnă că foarte mulţi oameni şi-au actualizat softul de pe telefoane. Cei care nu sunt mulţumiţi de actualul sistem de operare nu se mai pot întoarce la iOS 6 pe telefoanele cu sistem oficial.

De asemenea, scrie 9to5mac.com, Apple testează deja varianta iOS 7.1, care se anunţă o actualizare menită să optimizeze sistemul de operare pentru diverse rezoluţii, acest lucru anunţând lansarea iPad-ului la finalul acestui an. În plus, la Cupertino se lucrează deja la iOS 8, care se va concentra pe rezolvarea problemelor cu Apple Maps, atât de criticate până acum: hărţi interioare, direcţii pentru transportul public şi adaptare la coprocesorul M7 din noile iPhone-uri.

Haideţi să discutăm. Vă aşteptăm pe Facebook Tech Adevărul. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările