Trei elevi vor reprezenta România la finala campionatului mondial de Microsoft Office

Trei elevi vor reprezenta România la finala campionatului mondial de Microsoft Office

În acest an, finala competiţiei naţionale a desemnat trei elevi pentru a reprezenta România la finala mondială, care se va desfăşura în Orlando, Florida, la sfârşitul lunii iulie 2018.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceştia sunt: Mihaela Florea, elevă la Colegiul Naţional Gheorghe Munteanu Murgoci din Brăila, Dennis Claudiu Rotariu, elev la Colegiul Naţional Moise Nicoară din Arad şi Tiberiu Danciu, elev la Colegiului Naţional Grigore Moisil din Bucureşti. Tiberiu Danciu a reprezentat România cu succes în cadrul etapei mondiale a ediţiei din 2017, fiind primul campion român la Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist, la categoria Word 2013.

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 13 şi 22 de ani şi care sunt înscrişi într-o instituţie de învăţământ acreditată sunt eligibili pentru concurs pentru oricare dintre aplicaţiile Microsoft Word, Excel şi PowerPoint. Anul acesta 144 de candidaţi au întrunit criteriile de calificare şi au susţinut examenele până la termenul limită al competiţiei din 10 aprilie 2018.

Dintre toţi cei înscrişi la etapa naţională, în finala care a avut loc astăzi s-au calificat 30 de participanţi, 10 dintre obţinând punctaj maxim de 1000 de puncte, cel mai mic punctaj fiind de 944 de puncte. Cel mai tânăr candidat în competiţia din acest an are doar 13 ani, se numeşte Alexandra Popescu şi învaţă la Şcoala Generală nr 1. Hârtieşti, jud. Argeş. Alexandra a reuşit performanţa de a se califica un punctaj maxim pentru finala de la Bucureşti.

Cei 30 de candidaţi au susţinut în cadrul etapei finale un examen Microsoft Office Specialist pe secţiunile Word, Excel şi PowerPoint. Primii trei clasaţi care au fost desemnaţi să reprezinte România la Campionatul Mondial au obţinut următoarele punctaje:

Competiţia Microsoft Office este singura competiţie din lume acreditată de către Microsoft care oferă o platformă unică de testare astfel încât care elevii şi studenţii din întreaga lume îşi poată demonstra experienţa cu instrumentele Microsoft Office.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările