TikTok, considerată o potenţială ameninţare pentru securitatea naţională de către senatorii americani

TikTok, considerată o potenţială ameninţare pentru securitatea naţională de către senatorii americani

Foto: Facebook

Miercuri, doi senatori americani, Chuck Schumer şi Tom Cotton, au cerut oficialilor de securitate americani să investigheze ameninţarea pe care aplicaţia TikTok o reprezintă pentru securitatea naţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei doi senatori au cerut investigarea practicilor folosite de aplicaţie pentru colectarea datelor, cu scopul de a determina dacă guvernul de la Beijing are vreun cuvânt de spus în privinţa conţinutului pe care îl văd americanii.

Aceste temeri vin ca urmare a unui material publicat de The Guardian în cursul lunii septembrie, în care publicaţia menţiona că moderatorii aplicaţiei cenzurau conţinut referitor la piaţa Tiananmen, independenţa tibetană sau Falun Gong. Reprezentanţii companiei au menţionat că aceasta era o politică veche, şi că moderatorii nu sunt în niciun fel influenţaţi de guvernul chinez.

"Cu peste 110 milioane de descărcări numai în SUA, TikTok reprezintă un risc de contraspionaj pe care nu putem să îl ignorăm", menţionează Schumer şi Cotton într-o scrisoare. Reprezentanţii aplicaţiei s-au apărat, spunându-lee celor de la The Verge că ”TikTok este decisă să fie considerată o prezenţă de încredere şi responsabilă în Statele Unite, iar acest lucru include şi colaborarea cu Congresul şi alte agenţii relevante”.

Companiile bazate în China au fost supuse unor serii de critici în ultimul an din partea guvernului american, care a sporit nivelul de securitate şi le-a acuzat pe acestea că ar reprezenta un adevărat pericol pentru siguranţa naţională. În urma acestor acuzaţii, firme mari precum ZTE sau Huawei au avut de suferit, fiind plasate pe lista neagră a guvernului din SUA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările