Primul site de pe Internet a împlinit 20 de ani. Este disponibil pentru vizitare

Primul site de pe Internet a împlinit 20 de ani. Este disponibil pentru vizitare

Aşa arată, la 20 de ani distanţă, harta Internetului şi cele mai importante site-uri.

În urmă cu peste 20 de ani a apărut primul site din lume. Acesta a fost creat de către Tim Berners-Lee în laboratoarele de la CERN (Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară) şi conţinea doar text, dar promitea acces la un univers de informaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima pagină web din lume a fost conservată de cei de la CERN şi este disponibilă celor care doresc să vadă de la ce a pornit cresterea Internetului. Pagina oferea doar informaţii despre noua lume digitală „World Wide Web” (prescurtată W3), împreună cu o descriere a acesteia. „Scopul acestei iniţiative este să ofere acces universal la un univers mare de documente”.

Acest site nu este, în esenţă, cel iniţial, ci mai mult o replică, şi asta pentru că pagina a fost actualizată pe măsură ce proiectul evolua, iar prima versiune nu a fost salvată. Berners-Lee a creat prima pagină web pe un calculator NeXT produs de compania NeXT Inc. pe care Steve Jobs a fondat-o după plecarea de la Apple.

Anul acesta, pe 18 iulie, a împlinit 20 de ani şi prima poză publicată vreodată pe un site. Aceasta prezenta o trupă de cântăreţe de la CERN, intitulată „Les Horribles Cernettes”. La acea vreme, Tim Berners-Lee, lucra la îmbunătăţirea web-ului astfel încât să suporte şi încărcarea de poze. Silvano De Genaro avea în calculatorul său Macintosh o copie a pozei în format .gif şi o edita în prima versiune de Photoshop. Berners-Lee a văzut fotografia şi a decis ca aceasta să fie prima încărcată vreodată pe o pagină web.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările