Netflix permite în sfârşit utilizatorilor să dezactiveze funcţia de autoplay

Netflix permite în sfârşit utilizatorilor să dezactiveze funcţia de autoplay

Într-un anunţ făcut ieri pe Twitter, compania spune că a auzit nemulţumirile fanilor săi, oferindu-le acum posibilitatea de a opri funcţia autoplay.

Ştiri pe aceeaşi temă

Există două funcţii de autoplay pe Netflix, iubite şi detestate de utilizatori în egală măsură: prima permite începerea unui nou episod la doar câteva secunde după încheierea celui anterior, şi poate fi considerată ca ”cel mai bun prieten” al pasionatului de seriale.

Cea de-a doua este însă una mult mai enervantă şi l-a supărat chiar şi pe Rian Johnson, regizorul filmelor Knives Out şi The Last Jedi. Într-un tweet din 2018, acesta spunea că jocul său preferat pe consolă este să încerce să navigheze printre titlurile de Netflix fără să pornească trailerele acestora.

Alături de Rian Johnson, o mulţime de utilizatori şi-au exprimat nemulţumirile cu privire la această funcţie de autoplay, care făcea ca trailerul unui serial sau film să pornească la doar câteva secunde de momentul în care l-ai selectat.

Cum dezactivezi funcţiile de Autoplay

Serviciul de streaming permite acum utilizatorilor săi să dezactiveze ambele tipuri de autoplay. Iată cum poţi face acest lucru:

  • Intri în contul tău de Netflix de pe un browser.
  • La secţiunea Who’s watching? Selectezi butonul Manage Profiles şi apoi alegi profilul pe care doreşti să dezactivezi funcţia de autoplay.
  • Vei vedea apoi o zonă numită Autoplay controls, de unde poţi să alegi pe care dintre cele două funcţii vrei să o păstrezi (sau le poţi dezactiva pe amândouă).
Captură via Netflix.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: