Microsoft ajută 25 de milioane de oameni  să dobândească abilităţi digitale necesare economiei  afectate de COVID-19

Microsoft ajută 25 de milioane de oameni  să dobândească abilităţi digitale necesare economiei  afectate de COVID-19

FOTO Shutterstock

Microsoft Corp a anunţat pe 30 iunie o nouă iniţiativă globală care vizează dezvoltarea abilităţilor digitale pentru 25 de milioane de oameni din întreaga lume, până la sfârşitul anului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul vine ca răspuns la criza economică globală cauzată de pandemia COVID-19. Accesul extins la competenţele digitale este un pas important în accelerarea redresării economice, în special pentru persoanele afectate de pierderea locului de muncă.

Această iniţiativă, detaliată pe blogul oficial Microsoft, include măsuri imediate pentru cei care doresc să se recalifice şi să obţină locul de muncă dorit şi reuneşte fiecare parte a companiei, combinând resursele existente şi noi de la LinkedIn, GitHub şi Microsoft. Aceasta include:

  • Folosirea datelor pentru a înţelege cele mai solicitate abilităţi şi locuri de muncă ce pot duce la oportunităţi bune de carieră.
  • Acces la învăţare gratuită şi conţinut gratuit pentru dezvoltarea abilităţilor necesare locurilor de muncă solicitate.
  • Acces convenabil la certificările recunoscute de industrie şi acces gratuit la instrumente puternice de căutare de joburi, pentru ca oamenii să se poată angaja după dobândirea abilităţilor şi certificărilor.

Aceasta este o iniţiativă cuprinzătoare care se va baza pe date şi tehnologie digitală pornind de la informaţiile privind locurile de muncă şi abilităţile din LinkedIn Economic Graph şi va oferi acces gratuit la conţinut în LinkedIn Learning, Microsoft Learn şi GitHub Learning Lab – alături de certificările Microsoft şi instrumentele de căutare a locurilor de muncă din LinkedIn. Aceste resurse pot fi accesate la adresa opportunity.linkedin.com şi vor fi disponibile online pe scară largă în patru limbi: engleză, franceză, germană şi spaniolă.

În plus, Microsoft susţine acest efort cu 20 de milioane de dolari în subvenţii, finanţând organizaţiile nonprofit din întreaga lume să îi ajute pe cei care au cel mai mult nevoie. Un sfert din această sumă, 5 milioane de dolari, vor fi oferiţi în granturi în numerar către organizaţiile non-profit din comunitate, care deservesc comunităţile de culoare din Statele Unite.

De asemenea, compania se angajează să ofere date şi analize  - inclusiv date din LinkedIn Economic Graph - pentru guvernele din întreaga lume, astfel încât să poată evalua mai bine nevoile economice locale.

Microsoft îşi va folosi vocea pentru a pleda pentru inovaţiile în politicile publice care vor încuraja oportunităţile de dobândire a abilităţilor necesare în economia actuală.

De asemenea, Microsoft a anunţat dezvoltarea unei noi aplicaţii de învăţare în Microsoft Teams, concepută pentru a ajuta angajatorii să îşi califice şi să-şi ajute angajaţii actuali şi viitori să dobândească noi abilităţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: