Locaţiile în care se administrează vaccinul anti-COVID vor putea fi văzute în curând pe Google Maps

Locaţiile în care se administrează vaccinul anti-COVID vor putea fi văzute în curând pe Google Maps

Google a anunţat astăzi, printr-o postare pe blog semnată de CEO-ul Sundar Pichai, mai multe decizii luate pentru a ajuta efortul de combatere a pandemiei de COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alături de o donaţie de 150 de milioane de dolari făcută în Statele Unite, Google a anunţat că va contribui la informarea oamenilor folosindu-se de propriile sale produse - Google Maps şi Google Search.

Astfel, într-o decizie care se va aplica pentru moment doar în Statele Unite, Google a anunţat că va semnala locaţiile din apropierea cuiva în care persoana respectivă se poate vaccina. Informaţiile despre aceste locaţii de vaccinare vor fi oferite de agenţiile guvernamentale, farmacii şi alte autorităţi în domeniu.

„Vom include detalii precum dacă e nevoie de o programare, dacă accesul este limitat pentru anumite grupuri sau dacă locaţia respectivă are un drive-through” se arată în comunicatul emis de Google astăzi.

Astfel, o căutare pe Google va dezvălui un panou cu informaţii despre vaccinul anti-COVID, cu mai multe secţiuni, inclusiv distribuţia sa, informaţii despre siguranţa sa şi ştiri despre acesta. Secţiunea „Unde îl poţi face” va arăta o hartă şi locaţiile din apropierea ta în care te poţi vaccina.

Funcţia va apărea în următoarele săptămâni în câteva state din SUA, şi nu ar fi exclus să o vedem până la sfârşitul anului extinsă în Europa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările