Google împlineşte astăzi 19 ani. Cum arăta motorul de căutare în 1998 şi cum s-a schimbat de-a lungul timpului FOTO

Google împlineşte astăzi 19 ani. Cum arăta motorul de căutare în 1998 şi cum s-a schimbat de-a lungul timpului FOTO

Compania Google a fost fondată în 1998 în Mountain View, Statele Unite ale Americii. În aceşti 19 ani, ea a devenit una dintre cele mai mari din lume, oferind numeroase servicii publicului larg, de la mail la documente online şi video streaming.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totul a început cu cel mai celebru produs al său. Google Search. Serviciul a fost lansat la sfârşitul anilor ’90 şi era o noutate absolută pe Internet. Lumea abia începea să afle ce înseamnă o pagină web, iar Google lansa deja primul motor de căutare. Publicaţia The Next Web s-a folosit de un site care se ocupă cu arhivarea tuturor paginilor de Internet. Cu ajutorul acestuia, s-au putut întoarce în trecut, pentru a rememora primul design al Google Search.

Din pozele pe care le putem vedea mai jos ne putem da seama că serviciul de căutare nu s-a schimbat chiar atât de mult de-a lungul timpului. Acesta şi-a păstrat design-ul minimalist, constând din logo-ul cu care ne-am obişnuit cu toţii, însoţit de căsuţa de căutare.

Prima pagină Google, în 1998

Google în 1999

 


Google 2000

Google 2003

 

Google 2010

 

Google 2016

 

Google în prezent

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările