Google îmbunătăţeşte securitatea pentru Gmail, Meet şi Chat

Google îmbunătăţeşte securitatea pentru Gmail, Meet şi Chat

Google Suite.

Google a anunţat o serie de funcţii noi pentru suita sa de aplicaţii G Suite, care are drept scop consolidarea securităţii utilizatorilor Gmail, Meet şi Chat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania introduce, de asemenea, noi modalităţi pentru administratorii IT de a gestiona şi securiza dispozitivele folosind Admin Console.

Amer Owaida, security writer ESET, explică noile funcţii de securitate ale Google.

Gigantul tehnologic care are în spate popularul motor de căutare lansează o nouă caracteristică care va afişa logo-ul unei organizaţii sau al unui brand în spaţiul dedicat avatarului interfeţei de utilizator Gmail. Acest lucru ar trebui să le ofere oamenilor mai multă încredere, vizualizând mult mai uşor că mesajul e-mail este de la un expeditor legitim, încercându-se astfel stoparea atacurile de tip phishing care exploatează în atacuri specifice numele binecunoscut al unor companii.

Noua funcţionalitate utilizează standardul Brand Indicators for Message Identification (BIMI) şi permite organizaţiilor care folosesc tehnologia DMARC să valideze proprietatea logo-ului lor şi să îl transmită în siguranţă către Google. Standardul BIMI este dezvoltat de Grupul AuthIndicators, la care Google s-a alăturat acum un an.

„BIMI oferă beneficii întregului ecosistem de e-mail. Prin solicitarea unei autentificări solide, utilizatorii şi sistemele de securitate prin e-mail pot avea o încredere sporită în sursa e-mailurilor, iar expeditorii vor putea să se bazeze pe încrederea pe care o inspiră elementele vizuale asociate brandului lor şi să le ofere clienţilor o experienţă mai complexă”, a declarat Google.

Platforma de videoconferinţe Google Meet a primit, de asemenea, o îmbunătăţire a capacităţilor de securitate sub forma unor noi metode de control, care permit gazdei să gestioneze cine se poate alătura conferinţelor şi sub ce formă. Oaspeţii neinvitaţi care au fost eliminaţi dintr-o întâlnire nu vor putea să se alăture decât dacă gazda îi reinvită. De asemenea, participanţilor cărora li s-au refuzat solicitările de întâlnire de mai multe ori li se vor interzice automat trimiterea de noi cereri suplimentare.

În plus, gazdele primesc funcţii avansate de securitate, care le permit să decidă asupra metodei prin care oamenii pot participa la întâlniri şi ce nivel de participare li se permite o dată ce se alătură. În timp ce blocările de siguranţă sunt activate, utilizatorii anonimi, adică cei care nu se conectează în conturile lor Google, vor fi blocaţi, neputând să se înscrie la întâlnire.

De asemenea, Google a consolidat protecţia împotriva phishing-ului în Google Chat. Lansată anterior pe Gmail, noua funcţie verifică linkurile trimise în chat comparându-le cu datele în timp real din Safe Browsing şi avertizează utilizatorii dacă este identificat ceva suspect. Blocarea şi raportarea camerelor de chat dacă ceva suspect este identificat reprezintă o altă caracteristică ce va fi propusă utilizatorilor în următoarele săptămâni. De asemenea, Google a adăugat un filtru care detectează şi limitează automat conţinutul abuziv, cum ar fi invitaţiile spam trimise via G Suite.

Administratorii IT vor primi o mulţime de instrumente noi şi îmbunătăţite pentru a gestiona G Suite, inclusiv o pagină reproiectată pentru dispozitive, care ajută la o mai bună gestionare a echipamentelor, precum şi integrarea Apple Business Manager care le va permite să gestioneze cu uşurinţă dispozitivele iOS ale organizaţiei lor. De asemenea, Google a introdus câteva instrumente noi în funcţia sa de prevenire a pierderilor de date.

Actualizările sunt lansate pentru a răspunde nevoilor oamenilor care lucrează de la distanţă, după ce COVID-19 a obligat o mulţime de companii să apeleze la acest stil de muncă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: