Ericsson lansează soluţia Time-Critical Communication pentru 5G în timp real

Ericsson
lansează soluţia Time-Critical Communication pentru 5G în
timp real

FOTO Shutterstock

Ericsson lansează o soluţie integrată care va garanta, în mod constant, o latenţă scăzută şi o stabilitate ridicată a reţelelor 5G, elemente necesare aplicaţiilor şi serviciilor cu utilizare în timp real.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ericsson facilitează comunicarea în timp real (Time-Critical) prin dezvoltarea unui nou produs din sfera Critical IoT - uşor de implementat ca upgrade de software în reţelele 5G publice şi private, pe arii extinse sau în zone locale, în orice bandă din spectrul de frecvenţe 5G. 

După implementarea reţelelor 5G la nivel global şi lansarea cu succes a serviciilor îmbunătăţite de broadband mobil, precum şi de Fixed Wireless Access, noua soluţie dezvoltată de Ericsson le va permite furnizorilor de servicii de comunicaţii să optimizeze şi mai mult experienţele şi scenariile de utilizare în timp real din sfera media, precum jocurile în cloud, AR / VR şi să deblocheze noi opţiuni pentru controlul de la distanţă, automatizarea soluţiilor de mobilitate, şi control al activităţilor industriale.

Datorită noii soluţii dezvoltate de Ericsson, un număr de aproximativ 2,5 miliarde de gameri din întreaga lume se vor bucura de sesiuni de gaming fără sincope, iar toţi utilizatorii de servicii 5G vor putea avea parte de experienţe XR (Extended Reality) captivante. 

Această inovaţie va aduce beneficii şi la nivelul sectorului de business, al instituţiilor publice sau agenţiilor guvernamentale şi în diferite industrii, adică acolo unde procesele de producţie sau serviciile esenţiale depind într-o foarte mare măsură de soluţii de conectivitate stabile şi performante.

Soluţia Time-Critical Communication, dezvoltată de Ericsson, integrează un set de instrumente software pentru eliminarea întârzierilor şi întreruperilor din reţelele mobile. Aceasta îmbină standardul de Comunicare 3GPP ultra-stabil, cu latenţă scăzută (URLLC) şi inovaţiile Ericsson, cu scopul de a neutraliza cauzele majore care generează latenţa crescută la nivelul reţelelor. 

Dezvoltat pe baza expertizei companiei în arii precum Radio Access Network, Transport, 5G Core, Service Management & Orchestrare, BSS şi servicii de asistenţă, acest produs software a fost construit astfel încât să asigure o latenţă scăzută constantă (50ms până la 1ms) de la un capăt la altul al reţelei, la niveluri de disponibilitate garantate (99,9% până la 99,999%), facilitând scenarii de utilizare în timp real, la scară largă.

Multe dintre scenariile noi de utilizare au ca element critic timpul de răspuns al reţelelor, fiind necesară garanţia unei latenţe scăzute constante şi a stabilităţii soluţiilor implementate, iar acestea nu pot fi asigurate, momentan, în actualele reţele 4G şi 5G. Aşadar, noua soluţie este concepută pentru a răspunde acestei nevoi şi pentru a livra întregul potenţial al tehnologiei 5G.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările