Cu toate că procentul majoritar este reprezentat de conţinut media din jocuri, unii utilizatori fac streaming de talk show-uri, muzică sau vloguri în timp real. Datorită modului în care este construită platforma online, „gazdele” pot fi recompensate de către spectatori prin intermediul abonamentelor lunare sau a donaţiilor. Aşadar, datorită acestui fapt şi a popularităţii mari a serviciului, mulţi utilizatori au ales să transforme acest hobby într-un job full time. Divertismentul de calitate a fost întotdeauna apreciat iar cei ce au putut să îl ofere şi să câştige simpatia spectatorilor, au reuşit cu adevărat să ajungă la cifre impresionante.

Unul dintre cei mai faimoşi oameni din lumea streaming-ului este Guy Beahm, un jucător de origine americană, cunoscut mai bine după pseudonimul său online – Dr. DisRespect. Acesta a cucerit inimile a nu mai puţin de două milioane de spectatori ce îl urmăresc, şi-a clădit o imagine greu de confundat, cu ochelarii săi sport, mustaţa serioasă şi peruca sa lungă. Mai mult decât atât, anul acesta a stabilit un record în ceea ce priveşte numărul de utilizatori activi ce îl privesc simultan – 388,000! Acest fapt a provocat controverse din partea spectatorilor, unii susţinând că un alt jucător ar fi în top – Tyler1, însă platforma Twitch nu a confirmat asta. În prezent acesta are un program strict de patru zile pe săptămână, timp în care este în faţa camerei pentru fanii săi, jucând fie PlayerUnknown’s Battleground sau Fortnite.

Cel care a concurat cu „doctorul” este unul dintre jucătorii de top din League of Legends – Tyler „Tyler1” Steinkamp. În ciuda faptului că a reuşit performanţa de a ajunge pe poziţia 13 în topul mondial al jocului în anul 2014, acesta a devenit faimos datorită temperamentului, energiei şi comentariilor deseori negative la adresa adversarilor săi din joc. Însă asta nu i-a descurajat pe cei peste un milion de utilizatori ce îl urmăresc, din contră, a atins numărul impresionant de 386,000 de spectatori într-un stream de anul acesta, când şi-a făcut revenirea pe Twitch.

Însă jocurile video sunt doar o parte din divertismentul oferit de gazdele canalelor de Twitch, în ultima vreme crescând popularitatea filmărilor din viaţa reală, fie că este vorba despre jocuri tradiţionale, muzica live sau pur şi simplu documentarea evenimentelor de zi cu zi. Mai mult de atât, datorită unor parteneriate dintre platforma online şi diferite companii de jocuri, evenimentele importante din lumea gaming-ului şi marile turnee îşi fac tot mai mult simţită prezenţa în acest mediu.

Pokerul este unul dintre jocurile care a beneficiat enorm de pe urma transpunerii sale în acest mediu al divertismentului. Mulţi dintre jucătorii profesionişti au ales să-şi clădească o comunitate online pe care să o educe într-ale pokerului prin intermediul streaming-ului live. Jason Somerville ocupă poziţia fruntaşă în clasamentul celor mai bogaţi jucători de poker de pe Twitch, canalul său având la momentul actual peste douăzeci de milioane de vizualizări şi aducându-i un profit de câteva mii de euro pe lună.

La fel ca şi cei menţionaţi mai sus există mulţi alţii pentru care platforma a devenit un job full-time iar datorită cantităţii enorme de conţinut media prezent pe site, competiţia pentru a avea o galerie cât mai mare este una serioasă. Având motivaţia câştigării unui număr cât mai mare de abonaţi care să aprecieze conţinutul online, este uşor de explicat motivul pentru care „gazdele” încearcă zilnic să îşi îmbunătăţească atât performanţa în joc cât şi abilităţile de a oferi divertisment de calitate.