Care sunt destinaţiile preferate din Bucureşti şi din Cluj ale turiştilor străini, conform datelor strânse de Uber

Care sunt destinaţiile preferate din Bucureşti şi din Cluj ale turiştilor străini, conform datelor strânse de Uber

Uber va împlini la începutul lui 2019 trei ani de când este prezent pe piaţa din România, timp în care serviciul a trecut atât prin controverse cât şi prin perioade propice. În ceea ce priveşte vara 2018, compania a oferit câteva date despre turiştii străini care au folosit servciul de ride-sharing în Bucureşti şi în Cluj, date care spun destul de multe despre preferinţele lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Bucureşti, vara aceasta, turişti din 100 de ţări au folosit Uber ca modalitate de deplasare, în timp ce în Cluj serviciul a fost folosit de turişti din 81 de ţări. 

De asemenea, conform datelor adunate, Marea Britanie, SUA şi Franţa sunt ţările cu cei mai mulţi utilizatori Uber care au vizitat Bucureşti şi Cluj

În ceea ce priveşte Bucureştiul, printre cele mai populare destinaţii se afla mall-urile, pe când în Cluj locuri ca Piaţa Unirii sau festivalul UNTOLD au ţinut capul de afiş în aplicaţia mobilă. 

De asemenea, numărul călătoriilor spre aeroport a crescut cu 5.04% în Bucureşti şi cu 15.29% în Cluj Napoca.

După un sezon  plin de evenimente şi festivaluri care au atras sute de mii de vizitatori din toate colţurile lumii, Uber prezintă câteva statistici din vara lui 2018 pentru Bucureşti şi Cluj.

De unde vin cei mai mulţi turişti care folosesc Uber în Bucureşti?

1.       Marea Britanie

2.       America

3.       Franţa

4.       Olanda

5.       Polonia

De unde vin cei mai mulţi turişti care folosesc Uber în Cluj?

1.       Marea Britanie

2.       America

3.       Franţa

4.       Germania

5.       Olanda
 

Cele mai populare destinaţii din Bucureşti

1.       Gara de Nord

2.       Afi Palace Mall

3.       Promenada Mall

4.       Piaţa Unirii

5.       Piaţa Universităţii

Cele mai populare destinaţii din Cluj Napoca

1.       Piaţa Unirii şi Universitatea Babeş Bolyai

2.       Iulius Mall

3.       The Office business hub

4.       Festivalul UNTOLD

5.       Gara de Nord
 

(Statistica exclude aeroportul, care este o destinaţie de top pe tot parcursul anului).

Faţă de lunile de primăvară, numărul curselor către aeroportul Henri Coandă din Bucureşti a crescut cu 5.04% pe când cele către aeroportul Avram Iancu din Cluj au înregistrat o creştere de 15.29%.

În primele 7 luni ale acestui an, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, au fost înregistraţi peste 6 milioane de turişti străini, în creştere cu 7% faţă de aceeaşi perioada a anului trecut. Bucureşti şi Cluj sunt printre judeţele cu cei mai mulţi vizitatori străini. În mai 2018, Uber a ajuns la peste 1 milion de utilizatori ai aplicaţiei în România, mulţi dintre aceştia fiind turişti.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: