OFICIAL Dependenţa de jocuri video a fost clasificată drept boală psihică

OFICIAL Dependenţa de jocuri video a fost clasificată drept boală psihică

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a clasificat oficial dependenţa de jocurile pe console sau calculator drept afecţiune psihică şi avertizează asupra pericolelor care pot surveni din această cauză. Conform specialiştilor, copiii care se joacă prae mult pot întâmpina probleme pe plan social şi pot avea de suferit în ceea ce priveşte performanţa la şcoală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lista cu afecţiuni psihice a fost revizuită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu scopul precis de a-i ajuta pe medici să determine pragul peste care hobby-ul devine obsesie. De asemenea, aceştia îi pot ajuta mai bine pe cei care îşi petrec mult prea mult timp în faţa ecranelor.

Conform definiţiei oficiale dată de OMS, dependenţa de jocuri video este clasificată în funcţie de trei condiţii. Dacă o persoană pierde controlul asupra hobby-ului său, dacă începe să prioritizeze jocurile video în detrimentul altor activităţi şi dacă joaca contină chiar şi în condiţiile în care consecinţele devin exclusiv negative, atunci se poate vorbi de o afecţiune psihică.

Gamingul necontrolat se înscrie astfel pe o listă generoasă de dependenţe psihice, printre care dependenţa de jocuri de noroc, sau chiar abuzul de droguri şi alcool. Chiar şi cu o clasificare oficială, medicilor le va fi greu sa clasifice exact această afecţiune, având în vedere graniţa vagă dintre pasiune şi obsesie, notează publicaţia Business Insider.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările