Românul care a inventat ochelarii pentru orbi a fost nominalizat la Global Business Hall of Fame

Românul care a inventat ochelarii pentru orbi a fost nominalizat la Global Business Hall of Fame

Cornel Amariei, inventatorul ochelarilor pentru orbi este finalist la global Business Hall of Fame.

Cornel Amariei, antreprenorul român care a inventat ochelarii care ajută orbii să se deplaseze, este finalist la Global Business Hall of Fame. El a dezvoltat un dispozitiv care imită beneficiile unui câine ghid, oferind celor cu deficienţe de vedere până la 30 la sută din înţelegerea vizuală a unei persoane fără probleme.

Ştiri pe aceeaşi temă

Invenţia măsoară distanţele până la mobilier sau alte obiecte. În lume există doar 20.000 de câini îndrumători şi aproximativ 40.000 de nevăzători.

Cornel Amarei se numără printre cei 5 finalişti la secţiunea pentru inventatori din 2021 a concursului Global Business Hall of Fame.

Ochelarii înţeleg contextual lumea, cum arată, ce reprezintă fiecare obiect şi cum se mişcă. De asemenea, aceştia procesează şi stochează informaţiile intern şi calculează modul în care utilizatorul poate interacţiona cu lumea din punct de vedere contextual. Nu în ultimul rând, ochelarii transferă informaţiile relevante, folosind indicaţii haptice şi auditive.

Ochelarii vor începe să fie produşi în a doua jumătate a anului 2021 şi se preconizează că, până în 2022, numărul ochelarilor îl va depăşi pe cel al câinilor îndrumători, conform editiadedimineaţă.ro.

Tânărul de 27 de ani a crescut într-o familie în care ambii părinţi au un handicap locomotor, iar sora sa are paralizie cerebrală. Astfel a ajuns să înţeleagă nevoile pe care le au bolnavii şi să îşi dea seama de impactul pe care îl au dizabilităţile asupra oamenilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările