Epson EcoTank L3160: Multifuncţionalul care îţi garantează printarea a mii de pagini fără să schimbi cartuşele (TECH REVIEW)

Epson EcoTank L3160: Multifuncţionalul care îţi garantează printarea a mii de pagini fără să schimbi cartuşele (TECH REVIEW)

Gama EcoTank de la Epson are un avantaj greu de combătut: îţi garantează printarea a până la 8100 de pagini alb-negru şi 6500 de pagini color fără să fie nevoie să înlocuieşti cerneala.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu sunt genul de persoană care să folosească des o imprimantă, însă am încercat să măresc ritmul în cele aproape trei săptămâni în care am utilizat un EcoTank L3160 de la Epson. Rezultatul au fost vreo 200 de pagini printate, majoritatea dintre ele fiind color.

Câteva cuvinte despre design întâi: este simplu, fără să iasă în evidenţă. Imprimanta are o culoare neagră şi cântăreşte în jur de patru kilograme, fiind destul de uşoară pentru a o muta unde ai nevoie.

Odată ce i-ai găsit un loc, urmează instalarea. Manualul din cutie îţi descrie paşii pe care trebuie să îi urmezi, şi nu ar trebui să întâmpini probleme, fiind un proces destul de simplu. Practic, cam tot ce ai nevoie pentru a completa acest pas este conexiunea wireless.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale acestui multifuncţional este conexiunea Wi-Fi Direct, care îţi permite să printezi de pe orice dispozitiv cu ajutorul aplicaţiei Epson iPrint, direct prin conexiunea de acasă sau de la locul de muncă.

Viteza de scanare este una destul de bună: 11 secunde pe o singură faţă pentru o imagine alb-negru şi 28 de secunde pentru o imagine color. Rezoluţia scaner-ului este de 1200 x 2400 DPI.

Imprimanta funcţionează cu jet de cerneală, ceea ce oferă culorilor un aspect curat, destul de fidel. Negrul în special se vede foarte bine, şi nu am întâlnit erori la imprimare decât în două rânduri, cu mici pete negre peste o fotografie color, după ce am schimbat modul de imprimare. Rezoluţia la care imprimă EcoTank L3160 este de 5760 x 1440 DPI.

Meniul este afişat pe un ecran LCD de 3,7cm pe diagonală, controlat prin butoanele din partea dreaptă. Sunt în total 10, plus cele două butoane de Power şi Home de pe stânga. Există şi un buton Help, pentru cazurile în care nu ştii ce ai de făcut într-un anumit moment.

Principalul avantaj al acestei imprimante EcoTank de la Epson este însă volumul de pagini pe care îl poate imprima fără să fie nevoie să schimbi cartuşele. Nu mai puţin de 8100 de pagini alb-negru şi 6500 de pagini color ar trebui să fie acoperite de recipientele incluse în cutie.

De altfel, pentru a demonstra eficienţa şi avantajul gamei EcoTank, cei de la Epson au setat şi un ”calculator de economii” pe site-ul lor, prin care poţi compara o imprimantă EcoTank cu cele ale concurenţilor şi poţi vedea cât ai economisi, în funcţie de utilizare şi perioada de timp pentru care vrei să foloseşti imprimanta.

Multifuncţionalul L3160 de la Epson poate fi găsit la un preţ în jur de 800 de lei, şi dacă eşti o persoană care utilizează în mod regulat imprimanta sau chiar dacă eşti un utilizator mai rar, dar vrei să achiziţionezi o imprimantă de care să beneficiezi câţiva ani, ai putea arunca o privire la produsul acesta. 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: