Cum a fost prins un criminal de 90 de ani cu ajutorul unei brăţări de fitness de la Fitbit

Cum a fost prins un criminal de 90 de ani cu ajutorul unei brăţări de fitness de la Fitbit

FOTO via Getty Images

Dacă erai obişnuit să urmăreşti crime comise de nonagenari la televizor, în cadrul ştirilor de la ora cinci, se pare că nici americanii nu se lasă mai prejos şi propun un subiect destul de interesant, ceva mai tehnologizat decât pe plaiurile mioritice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform presei din Statele Unite ale Americii, un bărbat de 90 de ani a decis să-şi viziteze fiica vitregă care locuia în San Jose, California. Fiind un tip galant, a adus cu el şi o pizza, pentru a se bucura de o masă în familie. 

Vizita nu a durat foarte mult, iar bărbatul a plecat înapoi acasă, la scurtă vreme după ce a ajuns. În mod curios, femeia a fost descoperită moartă, câteva zile mai târziu, prezentând multiple laceraţii în zona gâtului.

Poliţia care a investigat cazul a decis să se folosească atât de camerele de supraveghere de pe strada pe care locuia femeia, cât şi de datele înregistrate pe dispozitivul purtabil pe care ea îl avea la încheietură, o brăţară inteligentă de fitness Fitbit Alta. 

Datele pe care compania americană le-a pus la dispoziţia anchetatorilor i-au ajutat pe aceştia să determine ora exactă a morţii fiicei vitrege.

Micul dispozitiv a îngregistrat o serie neregulată de bătăi rapide ale inimii la scurtă vreme după ce nonagenarul a intrat în casă, pentru ca apoi să nu mai detecteze nici o activitate cardiacă la scurtă vreme după plecarea acestuia. Poliţiştii au reuşit astfel să îl prindă pe făptaş coroborând datele sustrase de pe camerele de supraveghere şi de pe gadget-ul Fitbit Alta.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările