Conceptul Airbus pentru transportul viitorului e ingenios şi autonom: maşină, dronă şi hoverboard într-unul singur

Conceptul Airbus pentru transportul viitorului e ingenios şi autonom: maşină, dronă şi hoverboard într-unul singur

Conceptul Airbus pentru viitor.

Airbus a prezentat un concept de vehicul capabil să schimbe transporturile în mediul urban. La baza tuturor părţilor stă condusul autonom.

Ştiri pe aceeaşi temă

Airbus a venit la Geneva Motor Show cu un concept, creat în parteneriat cu Italdesign, capabil să uşureze circulaţia în marile oraşe. Automobilul se potriveşte mai degrabă într-un cadru SF, puţin din familia Jetson, de aceea e foarte probabil să-l vedem abia peste 10 ani. Acest mijloc de transport ia, pe rând, forma unei maşini clasice, dronă şi hoverboard. Secretul e folosirea unor module, astfel încât să tot modifici după necesităţi. Desigur, modulele ar fi terestre şi aeriene.

Airbus şi Italdesign numesc creaţia lor Pop.Up System. Aceasta funcţionează cu o platformă de inteligenţă artificială. Prin intermediul acesteia, vehiculul poate cunoaşte şi reţine preferinţele individuale ale fiecărui utilizator în parte, incluzând detaliile cu privire la opţiunile de deplasare şi rutele pe care le face acesta de obicei.

În plus, pasagerul are posibilitatea de a comunica pe cale virtuală, în timpul călătoriei, cu interfaţa de care dispune automobilul. Deşi pare că producătorii s-au gândit la tot ce se putea, singurul lucru care le mai rămâne de făcut este să găsească o cale de a depăşi stadiul teoretic şi de a pune în practică conceptul existent pe hârtie.

Un video de prezentare este disponibil pe site-ul Playtech

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: