Butonul rătăcitor se întoarce-n bară: Windows 8.1 Blue primeşte Start înapoi

Butonul rătăcitor se întoarce-n bară: Windows 8.1 Blue primeşte Start înapoi

Microsoft pregăteşte o actualizare pentru Windows. FOTO Reuters

Windows 8 a fost sărăcit de poate cel mai căutat buton pe care Windows l-a avut vreodată. Utilizatorii s-au plâns, au făcut petiţii şi-l vor înapoi. Veşti bune, deci, butonul revine în bara lui Windows 8.1 Blue.

Ştiri pe aceeaşi temă

Windows 8.1 Blue va fi prezentat la Build 2013, cel mai probabil, eveniment pe care Microsoft îl pregăteşte pentru următoarea lună. Înainte de Build 2013 însă au scăpat pe Internet informaţii despre o nouă funcţie din Windows Blue, dar este de fapt mai vechiul buton de Start, scrie TechRadar. Utilizatorii l-au vrut înapoi, Microsoft s-a conformat.

Butonul a fost puţin redesenat, în concordanţă cu interfaţa din Windows 8 şi i-a fost schimbată funcţionalitatea. Nu mai deschide un meniu cu comenzi rapide pentru tot felul de nevoi, ci va duce utilizatorul în interfaţa caracteristică Windows 8, denumită Modern UI. 

Nu este cert, desigur, dacă butonul acesta va fi realitate, dar se prea poate ca Microsoft să încerce să se pună bine cu utilizatorii. În plus, se pare că noul Start va avea şi un efect vizual interesant, când treci cu mouseul peste el îşi va schimba culoare. Iar Microsoft schimbă puţin lucrurile şi în ceea ce priveşte interfaţa. 

Astfel, dacă nu-ţi place acea Modern UI, poţi să menţii doar imaginea clasică, uşor rafinată de la Windows 3.1 şi până în prezent. Totuşi, predefinită este rularea sistemului de operare cu noua interfaţă. În plus, vei putea avea un wallpaper după propria dorinţă în spatele acelor live tiles. Rămâne de văzut ce alte mici finisări a mai făcut Microsoft şi ce impact vor avea la utilizatori. Îţi doreai butonul de Start înapoi?

Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook

Află mai multe despre Windows 8:

Microsoft lucrează la Windows Blue? Clienţii Dell abia trec la Windows 7

Windows Blue reînvie desktopul. Utilizatorii ar putea alege să nu mai vadă ecranul de Start din Windows 8

Prima tabletă de 8 inci cu Windows 8, anunţată oficial

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările