Asus a anunţat lansarea noilor Zenbook-uri de 13 şi 14 inci

Asus a anunţat lansarea noilor Zenbook-uri de 13 şi 14 inci

ASUS anunţă lansarea în România a noii linii de notebook-uri ZenBook, ce cuprinde ZenBook 13 (UX325), ZenBook 14 şi (UX425/UM425).

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai recente modele ZenBook oferă două dimensiuni de ecran. Pentru cei care călătoresc frecvent există ZenBook 13 cu o greutate de doar 1,07 Kg, iar pentru cei care preferă un ecran mai mare, există ZenBook 14 (UX425). Ambele modele sunt proiectate pentru portabilitate, având o carcasă integral metalică ce nu este mai groasă de 13,9 mm.

ZenBook 13 şi 14 au o autonomie de până la 22 de ore la o singură încărcare şi vin în două variante de culoare. Pine Grey este o nuanţă discretă şi oferă o versiune specială a finisajelor metalice specifice Zenbook, iar Lilac Mist mizează pe eleganţă, având un finisaj mat.

Ambele laptopuri includ porturi HDMI şi USB Type-A, două porturi USB-C Thunderbolt 3 şi un cititor de carduri microSD pentru transferul uşor al datelor mobile. Cele două porturi USB-C Thunderbolt 3 - împreună cu conectorii reversibili - suportă încărcarea rapidă, până la două ecrane 4K UHD externe pentru extinderea spaţiului de lucru şi până la 40 Gbps pentru transferuri ultra-rapide de date.

ZenBook 13 şi ZenBook 14 au ecrane NanoEdge pe patru laturi, luminoase şi clare, cu rame subţiri ce creează un raport ecran/corp de 90%. Ele pot fi echipate şi cu ecrane cu un consum redus de energie de doar 1 W, ce oferă o luminozitate de până la 450 nits.

Laptop-urile beneficiază de puterea celor mai recente procesoare Intel Core din generaţia a zecea - până la seria Core i7, alături de o memorie RAM ce ajunge până la 32 GB, de mare viteză. Cele două au, de asemenea, unele dintre cele mai rapide unităţi de stocare solid-state disponibile, având SSD-uri de până la 2 TB PCIe 3.0 x4.

Ambele vin cu cel mai recent standard WiFi 6 (802.11ax), au de 4 ori mai multă capacitate de reţea şi o latenţă cu până la 75% mai scăzută.

ZenBook 14 (UM425): Portabil de 14 inci cu AMD

ZenBook 14 (UM425) este un portabil bazat pe procesoare AMD, cu o carcasă integral metalică, ce are o grosime de numai 14,3 mm.

ZenBook 14 (UM425) este bazat pe cele mai recente procesoare mobile AMD Ryzen7 4700U cu 8 nuclee. Aceste procesoare furnizează performanţe mai rapide, mai fluide, cu un răspuns mai bun decât generaţia precedentă şi sunt alăturate unei memorii RAM rapide, de până la 16GB. Laptopul are stocare rapidă solid-state, cu SSD-uri PCIe 3.0 x2 de până la 1TB şi include conectivitate wireless WiFi 6 ultra-rapidă.

Tastatură cu design ergonomic şi încărcare pe USB-C

ZenBook 13, ZenBook 14 şi ZenBook 14 (UM425) suportă noua funcţie USB-C Easy Charge, care le permite să fie încărcate în mod convenabil de la o gamă largă de încărcătoare standard USB-C. Cu USB-C Easy Charge, utilizatorii se pot bucura de încărcare ultra-rapidă cu orice încărcător certificat USB-C Power Delivery, cum ar fi încărcătorul de 65 W din pachet, sau de încărcare mai lentă atunci când priza nu este disponibilă, utilizând încărcătoarele din avioane, încărcătoarele portabile sau bateriile externe.

Toate modelele sunt dotate, de asemenea, cu un nou design ergonomic al tastaturii, care creează spaţiul necesar pentru un set suplimentar de taste funcţionale utile în partea dreaptă. În plus, balamaua ErgoLift înclină automat tastatura la unghiul optim de tastare atunci când capacul este deschis, o acţiune care creează spaţiu sub laptop pentru un flux de aer suplimentar.

Toate modelele sunt disponibile, opţional, cu ASUS NumberPad 2.0. Aceasta este un touchpad cu funcţie dublă, cu o tastatură numerică integrată, luminată cu LED-uri: o atingere pe pictograma NumberPad din partea dreaptă sus activează sau opreşte funcţia, iar atingerea pictogramei din stânga sus le permite utilizatorilor să aleagă între două niveluri de luminozitate. O glisare din zona pictogramei din stânga sus, în orice direcţie, activează aplicaţia Calculator pe afişaj. Chiar şi atunci când NumberPad este activat, touchpad-ul poate fi utilizat pentru controlul cursorului.

Camera integrată cu infraroşu (IR), situată pe rama superioară, facilitează autentificarea facială cu Windows Hello. De asemenea, funcţionează în condiţii de iluminare slabă.

Seriile ASUS ZenBook 13/14 sunt disponibile pe piaţa românească la preţuri ce pornesc de la aproximativ 4949 lei (taxe incluse). ZenBook 14 (UM425) va ajunge în România în luna septembrie şi va costa începând de la 4099 lei (taxe incluse).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: