Românii preferă cumpărăturile online de Black Friday. Aproape jumătate spun că vor părăsi un magazin fizic dacă va fi supraaglomerat

Românii preferă cumpărăturile online de Black Friday. Aproape jumătate spun că vor părăsi un magazin fizic dacă va fi supraaglomerat

Foto: Arhivă Adevărul

Circa 75% dintre români intenţionează să cumpere articole de modă de Black Friday, însă 47% dintre cumpărători nu au planificat achiziţii specifice, ci doar caută cele mai bune oferte, arată un studiu reaizat de portalul de fashion GLAMI.

Potrivit sursei citate, aproape 68% dintre clienţii români vor face cumpărături din magazinele online, în timp ce 25% vor cumpăra atât online, cât şi offline (50/50).
 
Există însă şi oameni care susţin că nu intenţionează să cumpere articole de modă de Black Friday, anul acesta. 8% dintre participanţii la sondaj au declarat că sunt conştienţi de „frenezia online de Black Friday”, dar nu vor cumpăra nimic anul acesta, transmite Economica.net.
 
Un procent de 16% dintre persoane au declarat că sunt încă în dezbatere cu privire la comenzile lor de Black Friday. De asemenea, jumătate dintre persoanele care nu intenţionează să cumpere piese de îmbrăcăminte de Black Friday (48%) spun că vânzările şi reducerile sunt disponibile pe tot parcursul anului.
 
Sursa citată mai arată că, doar 2% dintre participanţii la studiu intenţionează să cumpere mai ales offline anul acesta. Totuşi, în contextul pandemiei, aproape jumătate dintre respondnţii care au spus că vor face cumpărături şi offline au precizat că vor părăsi un magazin fizic dacă acesta este supraaglomerat.
 
Întrebaţi despre principalul avantaj al comenzilor online, compararea preţurilor a fost invocată drept cel mai puternic factor de convingere, alături de confort.
 
Tendinţa de cumpărături online a continuat să crească încă din primele zile ale pandemiei şi pare să accelereze digitalizarea industriei modei, determinând mai mulţi clienţi să aibă încredere şi să aleagă cumpărăturile online faţă de cele offline. 
 
Astfel, atunci când au posibilitatea de-a cumpăra într-un magazin fizic versus de-a comanda online de la acelaşi magazin, românii aleg online (58%).
 
10% dintre respondenţii care nu vor cumpăra articole de modă în această ediţie de Black Friday au declarat că se vor concentra pe produsele la care pot economisi mai mult, cum ar fi electronicele.
 
De asemenea, 20% dintre aceşti respondenţi se tem încă să cumpere obiecte inutile în această perioadă, când bugetele sunt reduse.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările