Valul de pensionări a „decapitat” IPJ Sălaj. Noii şefi sunt absolvenţi de Politehnică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Împuternicitul la şefia IPJ Sălaj (centru) este absolvent de Politehnică FOTO Adevărul
Împuternicitul la şefia IPJ Sălaj (centru) este absolvent de Politehnică FOTO Adevărul

Pensionările în masă de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj au adus instituţia într-o situaţie delicată, multe dintre funcţiile de conducere fiind neocupate ori asigurate prin împuternicire ori desemnare.

Valul de pensionări voluntare care a lovit Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj a făcut ca deficitul de personal să se apropie de 20%. De la începutul anului, 58 de poliţişti şi-au încetat raporturile de serviciu prin pensionare, situaţie în care 28 de funcţii de conducere au devenit vacante. În locul foştilor şefi au fost desemnaţi ori împuterniciţi poliţişti "necalificaţi", printre care absolvenţi de facultăţi cu profil tehnic sau economic.

Fenomenul a lovit chiar şi la cel mai înalt nivel al IPJ Sălaj, unde şefia instituţiei este asigurată, prin împuternicire, de către Miron-Aurel Ştirb, absolvent de Politehnică. O situaţie similară întâlnim şi la Poliţia Zalău, unde a fost împuternicit tot un absolvent de Politehnică. Pentru a fi completă, echipa managerială mai are nevoie de doi oameni, un alt fotoliu neocupat fiind cel de şef la Supravegheri Judiciare. 

Mai puteţi citi:

Pensionări pe bandă rulantă la IPJ Sălaj. 30 de poliţişti s-au retras din activitate

Deficit de personal la IPJ Sălaj. Cum poţi deveni poliţist

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite