Urmărit internaţional, arestat în aeroport. Ce acuzaţii îi aduc procurorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a ajuns de pe aeroport, în spatele gratiilor, pe numele lui fiind emis, la începutul lunii martie, un mandat de arestare în lipsă.

Zălăuanul Beczi Norbert Szabolcs a fost prins, în urmă cu câteva zile, pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca şi plasat în arest pentru 30 de zile. Pe numele bărbatului în vârstă de 27 de ani, magistraţii Tribunalului Sălaj au emis, în 13 martie, un mandat de arestare în lipsă, întrucât tânărul se sustrăgea urmăririi penale.

Despre Beczi, anchetatorii susţin că ar face parte din gruparea infracţională destructurată la finele lunii februarie de către procurorii DIICOT Sălaj, care se ocupa de traficul de etnobotanice. Asemeni celorlalţi trei membri ai grupului - aflaţi, în prezent, în arest preventiv - zălăuanul se ocupa de porţionarea şi ambalarea etnobotanicelor, pe care le comercializau, mai apoi, unor consumatori din Zalău, Cehu Silvaniei, Şimleu Silvaniei şi Jibou.

Fiecare plic conţinea 0,15 grame de astfel de substanţe, fiind vândut pentru sume cuprinse între 20 şi 30 de lei. Procurorii susţin că grupul a luat fiinţă în vara anului trecut şi că în fiecare lună efectua în jur de 150 de tranzacţii, cele mai multe direct de la fereastra unui apartament situat la parterul unui bloc din cartierul Dumbrava Nord. Gruparea a fost destructurată în 28 februarie, în urma unui flagrant.

Beczi Norbert Szabolcs este acuzat de iniţierea sau constituire a unui grup infracţional organizat şi de efectuarea, fără drept, a operaţiunilor cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Vă mai recomandăm:

Cetăţean elveţian arestat pentru pedofilie. Bărbatul ar fi abuzat sexual băieţi cu vârste între 12 şi 16 ani

Bătrân de 77 de ani bătut pentru banii de pensie, de către tânărul care îl ajuta în gospodărie

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite