UPDATE Cazuri de COVID-19 în grădiniţele din Sălaj. Mai multe educatoare şi preşcolari au fost infectaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cursurile s-au mutat în online pentru 14 zile FOTO Facevook.com/Primăria Zalău
Cursurile s-au mutat în online pentru 14 zile FOTO Facevook.com/Primăria Zalău

Două grădiniţe din municipiul Zalău au fost închise începând de joi, 18 februarie, după apariţia mai multor cazuri de COVID-19, atât la angajaţi, cât şi la preşcolari.

UPDATE Inspectorul şcolar general Vasile Bulgărean a precizat că la Grădiniţa nr. 12 sunt şapte cazuri de COVID-19: trei copii, trei educatoare şi o îngrijitoare.


ŞTIRE INIŢIALĂ

La mai puţin de două săptămâni de la debutul celui de-al doilea semestru, preşcolarii de la Grădiniţa nr. 12 şi Grădiniţa "Sfânta inimă a lui Isus" din Zalău revin în online. Situaţia este determinată de apariţia mai multor cazuri de infectare cu noul coronavirus, atât în rândul cadrelor didactice şi al personalului auxiliar, cât şi al copiilor, ne-a transmis inspectorul şcolar general Vasile Bulgărean.

Potrivit acestuia, primul caz a fost confirmat la o educatoare de la Grădiniţa nr. 12, femeia fiind testată după ce a prezentat simptome specifice. Ulterior, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj au demarat ancheta epidemiologică, fiind testaţi cu teste rapide colegele educatoare, precum şi 19 din cei 26 de copii de la grupă. Astfel au mai fost confirmate două cazuri - la o bonă şi un copil, însă inspectorul general susţine că şi alte teste au ieşit pozitive.

O anchetă epidemiologică a fost realizată şi la Grădiniţa "Sfânta inimă a lui Isus" din Zalău, după ce unul dintre angajaţi a fost confirmat cu COVID-19, şi acolo fiind suspendate cursurile pentru 14 zile.

Cele două unităţi de învăţământ sunt primele din reşedinţa de judeţ închise ca urmare a apariţiei de cazuri de COVID-19.
Potrivit autorităţilor, de la debutul pandemiei, în judeţul Sălaj au fost înregistrate 7.669 de infectări cu SARS-CoV-2, 46 dintre acestea în ultimele 24 de ore. În total s-au vindecat 6.480 de pacienţi, iar 196 au decedat. În prezent sunt 993 de cazuri active, 83 de pacienţi fiind spitalizaţi, iar 910 au consimţit să se izoleze la domiciliu, fiind monitorizate de medicul de familie. De asemenea, 934 de sălăjeni se află în carantină la domiciliu. Incidenţa înregistrată la nivelul judeţului Sălaj este de 1,45/1.000 de locuitori. Scenariul roşu, cu mai mult de trei infectări la mia de locuitori, se aplică în patru comune: Bălan, Hereclean, Măerişte şi Zimbor.

Mai puteţi citi:

Şefii din Sănătatea sălăjeană, prioritari la vaccinarea anti-COVID. Cine vor fi primii 10 salăjeni imunizaţi

Debut greoi al etapei a doua de vaccinare în Sălaj. Mai puţin de jumătate din centre vor fi funcţionale

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite