Primul cadru didactic infectat după reluarea cursurilor. Autorităţile au demarat ancheta epidemiologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Învăţătoarea a fost infectată cu noul coronavirus
Învăţătoarea a fost infectată cu noul coronavirus

Un cadru didactic din judeţul Sălaj a fost confirmat cu COVID-19, acesta fiind primul caz de infectare de la reluarea cursurilor faţă în faţă. Elevii vor face şcoală online pentru 14 zile.

În judeţul Sălaj a fost înregistrat primul caz de infectare cu noul coronavirus, în rândul cadrelor didactice, de la debutul celui de-al doilea semestru şi reluarea cursurilor în format fizic. Este vorba despre o învăţătoare de la Şcoala Gimnazială “Corneliu Coposu” din Zalău, testată după ce a prezentat simptome specifice de boală.
Informaţia a fost confirmată de către inspectorul şcolar general Vasile Bulgărean, care a precizat că elevii cadrului didactic vor continua şcoala în sistem online pentru 14 zile.
La rândul lor, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj au demarat ancheta epidemiologică, pentru a stabili contacţii direcţi ai cadrului didactic, urmând să decidă împreună cu conducerea unităţii de învăţământ dacă se impune carantinarea.

În municipiul Zalău, semestrul al doilea a debutat în scenariul roşu, situaţie în care doar preşcolarii şi elevii din ciclul primar au reluat cursurile fizice. Scăderea incidenţei sub pragul de 3 la mie a trecut reşedinţa de judeţ în scenariul galben, astfel că de joi, 11 februarie, au revenit în bănci şi elevii din clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a. În prezent, rata de infectare în Zalău este de 2,92 la mie.

Vă mai recomandăm:

Şefii din Sănătatea sălăjeană, prioritari la vaccinarea anti-COVID. Cine vor fi primii 10 salăjeni imunizaţi

Debut greoi al etapei a doua de vaccinare în Sălaj. Mai puţin de jumătate din centre vor fi funcţionale

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite