Producătorii agricoli, puşi să dea în avans bani la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu sunt iertaţi de la plata acestui impozit nici micii producători
Nu sunt iertaţi de la plata acestui impozit nici micii producători

Până la sfârşitul acestei săptămâni, sălăjenii care realizează venituri din agricultură trebuie să se prezinte la Finanţe pentru a plăti cea de-a doua rată a impozitului anticipat pe venitul din activităţile agricole. Data de 15 noiembrie este termen limită pentru această plată anticipată.

Conform unui comunicat al biroului de presă al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Sălaj, sunt vizaţi toţi cei care, indiferent de scară, fac bani din cultivarea şi valorificarea florilor, legumelor şi zarzavaturilor în sere şi în solarii special destinate acestor scopuri şi/sau în sistem irigat, din cultivarea şi valorificarea arbuştilor, plantelor decorative şi ciupercilor, din exploatarea pepinierelor viticole şi pomicole şi altele asemenea şi din valorificarea produselor agricole obţinute după recoltare, în stare naturală, de pe terenurile agricole proprietate privată sau luate în arendă, către unităţi specializate pentru colectare, unităţi de procesare industrială sau către alte unităţi, pentru utilizare ca atare.

 Nu sunt iertaţi, prin urmare, nici cei care care fac mărunţiş din agricultură, aceştia plătind impozit în baza unei norme fixe de venit. Pentru producătorii la scară mai mare venitul se determină în sistem real.


Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite