Prima localitate din Sălaj care introduce obligativitatea măştilor de protecţie. De când intră măsura în vigoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toţi locuitorii din oraş trebuie să poarte măşti FOTO Arhivă
Toţi locuitorii din oraş trebuie să poarte măşti FOTO Arhivă

Purtare măştilor de protecţie devine obligatorie în oraşul Cehu Silvaniei, după ce autorităţile au emis în acest sens o hotărâre de Consiliu Local.

Oraşul Cehu Silvaniei este prima localitate din judeţul Sălaj care a introdus obligativitatea purtării măştilor de protecţie. Măsura intră în vigoare joi, 23 aprilie, şi, potrivit autorităţilor locale, cetăţenii pot folosi eşarfe, bandane, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura.

"Începând cu data de 23 aprilie 2020 devine obligatorie purtarea mijloacelor de protecţie, constând în măşti de protecţie, eşarfe, bandane, fulare etc. de către toate persoanele care circulă pe raza administrativ teritorială a oraşului Cehu Silvaniei sau se află în spaţii publice închise - instituţii publice, magazine, farmacii, bănci etc", se arată într-o hotărâre adoptată marţi, 22 aprilie, de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Prin această decizie, autorităţile din Cehu Silvaniei îşi propun să limiteze răspândirea comunitară a noului tip de coronavirus.
Potrivit celor mai recente raportări, în judeţul Sălaj se află în carantină 150 persoane, iar în autoizolare, alte 531 persoane. Până miercuri au fost confirmate 27 de cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care trei decese.

Mai puteţi citi:

Cel puţin două cazuri de coronavirus într-o comunitate de romi din Zalău. Unul dintre pacienţi a decedat

Angajaţii unei primării, izolaţi la domiciliu după ce o colegă s-a infectat cu coronavirus. Soţul femeii este ambulanţier

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite