PNL Sălaj cere demisia prefectul Ionel Ciunt: ”Este de rea credinţă!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducerea noului PNL Sălaj, în conferinţă de presă
Conducerea noului PNL Sălaj, în conferinţă de presă

Deputatul Lucian Bode, copreşedinte al noului PNL Sălaj, şi consilierul local Claudiu Bîrsan cer demisia prefectului judeţului Sălaj, Ionel Ciunt, pe care îl acuză de ”rea credinţă” şi de ”duble standarde”.

Acuzaţiile vin după ce prefectul a atacat în contencios administrativ două decizii ale Consiliului Local Municipal Zalău din 6 august 2014 prin care viceprimarul Zalăului Daniela Coţa a fost schimbată din funcţie şi înlocuită cu democrat – liberalul de atunci Claudiu Bîrsan. Joi, 19 februarie, instanţa de contencios, Tribunalul Sălaj, s-a pronunţat în această cauză, respingând atât cererea prefectului, cât şi pe cea a Danielei Coţa, intervenient în nume propriu în dosar.


Consilierul local Claudiu Bîrsan, cel care ar fi trebuit să fie, din august, viceprimar al Zalăului, a declarat vineri, 20 februarie, într-o conferinţă de presă, acţiunea prefectului a fost ”un abuz. Şi o spun în cunoştinţă de cauză, pentru că am fost subprefect şi ştiu ce se întâmplă în instituţie. Se ştia că vor fi atacate cele două hotărâri încă înainte de a fi adoptate. Ştiu şi ce s-a întâmplat după adoptare, cum a refuzat viceprimarul demis comunicarea deciziei de schimbare din funcţie, până ce Prefectura a atacat hotărârile. Din păcate, Instituţia Prefectului acţionează discriminatoriu”, a declarat Bîrsan.


Acuzaţiile au fost reluate, pe un ton ceeva mai vehement, de Lucian Bode, co-preşedintele PNl Sălaj, care a cerut, fără ocolişuri, demisia prefectului Ionel Ciunt.


”Într-o astfel de situaţie, prefectul judeţului Sălaj ar trebui să îşi depună demisia din funcţie, nu atât pentru că a atacat o hotărâre a Consiliului Local validată de instanţă, dublul standard, dubla măsură cu care acţionează”, a declarat Bode, explicând că, în ultima perioadă, Instituţia Prefectului a atacat în contencios administrativ toate hotărârile consiliilor locale care îi dezavantajau pe membrii PSD (partidul din care provine şi Ionel Ciunt), în timp ce hotărâri vădit nelegale, dar care erau în avantajul social-democraţilor, au fost trecute cu vederea. ”Vă dau ca exemplu doar cazul de la Dragu. Îţi stă mintea în loc când vezi ce s-a întâmplat acolo, iar Prefectura nu a luat nicio decizie. Nu mai poate ocupa funcţia de prefect în acest condiţii”, a declarat deputatul.


Lucian Bode a apreciat că prefectul judeţului Sălaj este ”de rea credinţă şi nu vrea altceva decât să blocheze activitatea consiliilor locale acolo unde PSD nu are majoritate”. Despre  viceprimarul Daniela Coţa, Bode a declarat că ”s-a agăţat de scaun din ziua în care consilierii locali au decis schimbarea dânsei”, precizând că şi ea ar trebui să îşi dea demisia. ”Dacă au decenţă, onoare, bun simţ, îşi prezintă amândoi (prefectul Ionel Ciunt şi viceprimarul Daniela Coţa – n.a.) demisia” - a spus el.


De cealaltă parte,  prefectul Ionel Ciunt pune aceste declaraţii pe seama disputei politice şi spune că nu vrea să intre în această dispută. ”Eu nu am făcut decât să îmi exercit drept şi obligaţia legală de a verifica, împreună cu compartimentul juridic, legalitatea hotărârilor şi deciziile emise de autorităţile locale. Chiar dacă au fost respinse în prima instanţă, cele două hotărâri de la Zalău au fost atacate cu argumente, care au fost prezentate în faţa judecătorilor. După ce voi vedea motivarea respingerii cererii de anulare a hotărilor voi decide dacă mergem mai departe cu acţiunea”, a declarat, în replică, prefectul.

Citeşte şi FOTO Blocul bântuit de „vampiri”, din Zalău. Sute de lilieci şi-au găsit loc în clădire şi îi terorizează pe locatari

A fost aprobat bugetul Zalăului pe 2015. Ce investiţii sunt anunţate

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite