Localităţi paralizate de vremea rea. Peste 1.200 de gospodării au rămas în beznă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile, peste 1.200 de gospodării din şapte localităţi au rămas fără energie electrică.

Potrivit datelor centralizate de către reprezentanţii Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum", la nivelul judeţului Sălaj au rămas fără energie electrică localităţile Lozna, Letca, Valea Loznei, Valea Leşului, Preluci, Şeredeiu şi Chizeni. În total, peste 1.200 de abonaţi.
"În Lozna, Letca, Valea Loznei, Valea Leşului, Preluci sunt afectate 10 posturi de transformare şi 901 abonaţi fără energie electrică, în localitatea Şeredeiu, sunt avariate două posturi de transformare şi 251 de abonaţi nu au energie electrică, iar în localitatea Chizeni, comuna Gîlgău, un post de transformare este avariat şi 59 de abonaţi nu au curent", au transmis oficialii ISU Sălaj. Echipele Electrica sunt, la această oră, pe teren, pentru remedierea defecţiunilor.

Ca urmare a intrării în vigoare a atenţionării meteorologice Cod Portocaliu pentru intervalul 29 octombrie, ora 10-30 octombrie, ora 23, duminică dimineaţa, la sediul Inspectoratului a fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj.

În cadrul activităţii au fost adoptate următoarele hotărâri: toate unităţile MAI de la nivel judeţean vor fi în măsură să intervină în orice moment în sprijinul cetăţenilor pentru asigurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă; în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de prăbuşirea unor arbori pe căile de comunicaţii rutiere sau energetice, se constituie echipe de intervenţie ale ISU, Direcţia Silvică, Consiliul Judeţean şi SDDE Zalău; transmiterea la dispeceratul ISU a informaţiilor de interes operativ (drumuri blocate sau de circulaţie restricţionată, localităţi/zone fără energie electrică. termică, apă, comunicaţii) precum şi forţele şi mijloace angrenate pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă specifice.

Mai puteţi citi:

FOTO UPDATE Furtună violentă în Sălaj. Aproape 100 de localităţi rămase în beznă, zeci de acoperişuri luate de vânt, balcoane distruse şi copaci smulşi din pământ

Două biserici de lemn din Sălaj, distruse de vijelie. Lăcaşurile de cult sunt pe lista monumentelor istorice

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite