Laborator electric de ultimă generaţie într-un liceu din România. Investiţia a fost asigurată de o multinaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaţiul necesar pentru instalarea noilor echipamente a fost asigurat, în cadrul unei acţiuni de voluntariat, de către angajaţii multinaţionalei.

Liceul Tehnologic "Octavian Goga" din Jibou a fost dotat, graţie unei investiţii asigurate de către TenarisSilcotub, cu un laborator de măsurători electrice, în cadrul căruia elevii vor dobândi, în mod practic, bazele electricităţii. Noul spaţiu, care a fost inaugurat luni, 17 februarie, a fost amenajat printr-o acţiune de voluntariat, de către angajaţii producătorului de ţevi, şi vine in completarea laboratorului de acţionări electrice pe care compania l-a oferit în urmă cu trei ani.

Dotările, în valoare de 75.000 de lei, le permit tinerilor să pună în practică cunoştinţele teoretice pe care le dobândesc în clasele a IX-a şi a X-a şi să îşi formeze o bază solidă de competenţe în domeniul electric.
"Am descoperit în acest liceu o echipă care pune pe primul loc în programele şcolii elevul şi nevoile acestuia. Profesorii şi echipa de management a liceului s-au dovedit parteneri proactivi şi de încredere în efortul nostru de a investi în comunitate prin programe cu impact pe termen lung, ale căror efecte pozitive să se simtă timp de generaţii întregi”, a declarat Codruţa Hodrea, reprezentant al multinaţionalei.
Parteneriatul dintre TenarisSilcotub şi Liceul din Jibou s-a dezvoltat în timp, elevii fiind implicaţi în câteva dintre programele TenarisSilcotub pentru educaţie.

Lecţii practice

"Parteneriatul nostru se bazează pe încredere reciprocă şi pe faptul că TenarisSilcotub a înţeles că sectorul privat poate avea un rol important în dezvoltarea educaţiei. În urma colaborării noastre, baza materială a liceului s-a îmbunătăţit substanţial, iar elevii au acum ocazia să înveţe şi în mod practic, pe lângă fundaţia teoretică solidă pe care liceul o formează. Acest lucru este cu atât mai important în ziua de azi, când piaţa forţei de muncă oferă foarte multe oportunităţi unui absolvent de liceu bine pregătit în domeniul său de activitate", a subliniat Csatlos Sandor, director adjunct al unităţii de învăţământ.

Efectele investiţiilor în educaţie se văd deja în cariera tinerilor care au absolvit această şcoală. Adrian Dan Butaş, absolvent al Liceului „Octavian Goga” promoţia 2018, astăzi lider întreţinere electrică în sectorul Mentenanţă al fabricii TenarisSilcotub din Zalău, a fost printre primii elevi care au învăţat pe echipamentele din laboratorul de acţionări electrice adus de TenarisSilcotub în 2017: "Cred că, fără investiţii, nu se poate face educaţie. Pe mine m-a ajutat enorm laboratorul electric al şcolii, pentru că una este să mergi la şcoală şi să scrii în caiet, cu totul altceva să pui în practică exact pe echipamentele potrivite. Reţii mult mai multe, mult mai uşor. Am ieşit din liceu cu un bagaj de cunoştinţe practice, care m-a ajutat să mă acomodez şi, apoi, să avansez mai rapid în carieră. Astăzi, cred că TenarisSilcotub este mult mai mult decât un loc de muncă unde mergi şi de unde te întorci – acum, luând contact cu tehnologia de ultimă generaţie de aici, nu aş pleca la un loc de muncă obişnuit".

În plus faţă de dotările din şcoală, liceenii jibouani au ocazia de a face practică sub îndrumarea specialiştilor companiei şi de a se familiariza cu activitatea dintr-o fabrică cu dotări de cel mai înalt nivel din punct de vedere tehnologic.

Vă mai recomandăm:

Proiectul care îi pregăteşte pentru viaţă pe copiii din centrele de plasament. Tinerii sunt consiliaţi în carieră şi primesc burse private

Tenaris îşi continuă dezvoltarea în România. A cumpărat un fost gigant al cuprului

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite