Încrâncenare şi lovituri "sub centură" pentru mandatul de deputat în Colegiul nr.3 Jibou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iuliu Nosa este deputatul în exerciţiu din acest colegiu FOTO Olimpia Man
Iuliu Nosa este deputatul în exerciţiu din acest colegiu FOTO Olimpia Man

Mandatul de deputat în Colegiul nr.3 Jibou pare să fie extrem de important pentru partidele politice, care luptă cu încrâncenare în această campanie, depăşind, de multe ori, graniţele bunului simţ şi ale legii.

Pentru acest mandat se luptă doar patru competitori, fiind singurul colegiu în care Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania nu şi-a desemnat candidat. USL merge pe mâna deputatului în exerciţiu, pesedistul Iuliu Nosa, care candidează după o aprigă dispută în interiorul partidului, organizaţiile PSD din colegiu declarându-şi susţinerea pentru un alt membru al partidului, jibouanul Dan Ghiurco. Până la urmă, Iuliu Nosa a avut câştig de cauză, câştigându-şi şansa la încă un mandat în Camera Deputaţilor. Iuliu Nosa are 56 de ani şi este de profesie inginer.

Alianţa România Dreaptă luptă în acest colegiu prin democrat-liberalul Romeo Benc, desemnat în postura de candidat în urma unei competiţii interne. Romeo Benc are 47 de ani şi este de profesie inginer, fiind în prezent directorul tehnic al Direcţiei Silvice Sălaj.

Candidatul Partidului Poporului Dan Diaconescu în acest colegiu este omul de afaceri Dumitru Rus. Până înainte de această campanie, Dumitru Rus a fost membru în conducerea PNL Sălaj, dar pentru că nu a fost lăsat să candideze din partea USL (pierzând competiţia internă pentru candidatura pe Colegiul Zalău în favoarea deputatului în exerciţiu Mirel Taloş), şi-a încercat norocul la alte partide. A găsit uşa deschisă la PP-DD, unde face o campanie presărată de mai multe scandaluri. Mai întâi, alături de conducerea partidului, a făcut numeroase sesizări la BEJ şi la Poliţie prin care acuza faptul că i-au fost demontate afişele şi bannerele electorale din colegiu, însă poliţiştii care au dat curs sesizărilor au stabilit că acestea au fost înlăturate pentru că nu erau montate legal. Dumitru Rus a fost, apoi, reclamat de către contracandidatul său Iuliu Nosa şi de către Primăria Jibou că împarte pâini alegătorilor, oamenii legii stabilind, însă, că demersul nu are un scop electoral. Ultimul scandal în care a fost implicat este cel al montării în Jibou al bannerelor şi mash-urilor cu mesaje defăimătoare la adresa lui Iuliu Nosa.

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România - Filiala Sălaj l-a desemnat ca şi candidat în acest colegiu pe Sarkozi Paul, fostul viceprimar al oraşului Jibou.

Adevărul prezintă, de-a lungul acestei săptămâni, ultima înainte de alegerile parlamentare din 9 decembrie, cea mai complexă infografie interactivă din presa românească: totul despre candidaţii din colegiul tău. Rămâi pe Adevărul pentru a afla ce te interesează.

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite