Încă un român căutat de autorităţile germane pentru trafic de migranţi, prins de poliţişti. Ce acuzaţii îi aduc procurorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul va fi predat autorităţilor din Germania FOTO Arhivă
Tânărul va fi predat autorităţilor din Germania FOTO Arhivă

Bărbatul pe numele căruia autorităţile din Germania emiseseră un mandat european de arestare a fost prins în ţară.

Poliţiştii sălăjeni au pus în aplicare un mandat european de arestare emis de autorităţile din Germania pe numele unui tânăr de 30 de ani, sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de migranţi.

Sălăjeanul Sorin Alexandru Ardelean este acuzat că în 18 august 2015, “a acordat un ajutor material la trecerea ilegală a frontierei Republicii Germane unui număr de 34 de cetăţeni sirieni, despre care ştia că nu sunt în posesia documentelor necesare intrării pe teritoriul german”, se arată în mandatul european de arestare emis de către Procuratura din Traustein, Germania.

Potrivit sursei citate, bărbatul a pus la dispoziţia învinuitului M.A., microbuzul în care au fost îmbarcaţi cei 34 de sirieni şi transportaţi din zona Szeged, Ungaria, în zona Bad Reichenhall, Germania.
Ardelean a fost depistat vineri, 16 decembrie, în municipiul Zalău, de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale. În aceeaşi zi, individul a fost prezentat Curţii de Apel Cluj, care a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Până la definitivarea procedurilor de predare, tânărul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj.

Acesta este cel de-al treilea sălăjean căutat de autorităţile germane pentru trafic de migranţi şi arestat în ultimele săptămâni.

Vă mai recomandăm:

Se îngroaşă rândurile sălăjenilor implicaţi în trafic de migranţi. Încă un bărbat a ajuns în arest

Sălăjean prins la volanul unei cisterne în care erau ascunşi 42 de migranţi

UPDATE 26 de migranţi, printre care şi şase minori, abandonaţi într-un camion în Nuşfalău. Călăuzele lor au dat bir cu fugiţii

ZalăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite