FOTO Străinii care îşi fac propria universitate în România: o multinaţională a construit o şcoală de 14 milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Terra, Marte, Venus, Jupiter... sunt doar câteva dintre amfiteatrele şi sălile în care se vor pregăti, înainte de a intra în producţie, angajaţii companiei Tenaris din întreaga Europă de Est. Sălile fac parte din TenarisUniversity, o facilitate inaugurată sâmbătă, 18 aprilie, la Zalău, a cărei construcţie a costat 14 milioane de dolari, sumă la care se adaugă dotări de alte patru milioane de dolari.

”Sălile au fost denumite după numele planetelor din Sistemul Solar, la care se adaugă numele a  doi asteroizi. Ideea atribuirii acestor denumiri este că facilitatea este dedicată universului cunoaşterii”, a explicat sâmbătă, la inaugurare, Florin Dogaru, reprezentantul TenarisUniversity.


Clădirea, construită de la zero la Zalău, are o suprafaţă totală de 2.600 de metri pătraţi. Ea include două amfiteatre, trei săli de training, alte trei laboratoare IT şi tehnice, două săli de conferinţă şi spaţii de birouri. Toate sălile TenarisUniversity au sau urmează să aibă echipamente de ultimă generaţie care permit desfăşurarea facilă a procesului de predare şi învăţare: proiecţia, luminile şi chiar şi storurile pot fi controlate printr-un program dedicat, având ca interfaţă un ecran sensibil la atingere, program care poate fi instalat şi pe telefoane mobile. Această abordare le permite trainerilor să se concentreze pe partea importantă a muncii lor, iar participanţii să îşi direcţioneze atenţia către subiectul training-ului, într-un mediu prietenos. Evenimentele organizate în noua clădire pot fi transmise online printr-un sistem modern de webcast către orice altă locaţie din lume, inclusiv spre celelalte spaţii ale TenarisSilcotub din România, precum birourile din Bucureşti şi Cluj sau fabricile din Călăraşi şi Câmpina.


Peste 70% din orele de instruire vor fi livrate de 145 de traineri interni, care constituie corpul de experţi ai companiei. Startul activităţii universităţii se va da în luna mai, când vor fi instalate toate echipamentele necesare, instituţia urmând să acopere necesarul de formare profesională a companiei pe toată Europa de Est.


Potrivit reprezentanţilor companiei, noua clădire TenarisUniversity va fi de asemenea o punte de legătură între companie şi comunitatea locală, găzduind evenimente care sunt parte din iniţiativele de dezvoltare socială ale companiei, o altă zonă în care se acordă prioritate educaţiei.


CEO-ul companiei şi premierul României, prezenţi la inaugurare


La evenimentul de inaugurare a universităţii a fost prezent CEO-ul Tenaris, miliardarul italian Paolo Rocca, ambasadorul Italiei în România, Diego Brasioli, premierul Victor Ponta, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, actualii şi foştii manageri ai aripii companiei din Europa de est.


Atât CEO Paolo Rocca, cât ambasadorul Italiei, au vorbit despre continuarea investiţiilor italiene în România, Italia fiind, de altfel, ţara cu cele mai mari investiţii în ţara noastră. Numai Tenaris a investit, din 2005 de când a ajuns la Zalău, peste 400 de milioane de dolari, investiţiile continuând chiar şi de-a lungul crizei economice din ultimii ani.


”Această investiţie marchează 10 ani de prezenţă a Tenaris în România şi vine după ani de investiţii considerabile în facilităţi de producţie, precum noua linie de fabricaţie a ţevilor destinate industriilor de petrol şi gaze (OCTG) şi linia pentru ţevi destinate industriei energetice, ambele la Zalău, fabrica de prăjini de pompare de la Câmpina, judeţul Prahova, centrul de servicii din Ploieşti sau investiţiile în modernizarea oţelăriei din Călăraşi. Din 2005, Tenaris a investit peste 400 de milioane de dolari SUA în operaţiunile sale din România”, spun reprezentanţii companiei.

Vă mai recomandăm:

Cum ne dau străinii lecţii de afaceri în propria noastră ţară: Tenaris şi Michelin

Declinul unui colos: cum a ajuns cel mai mare angajator din Zalău să piardă 7.000 de angajaţi

EXCLUSIV: DNA Cluj a intrat pe firul falimentării companiei Cuprom SA

UPDATE Michelin se pregăteşte să deschidă a treia fabrică în Sălaj. Producătorul francez de anvelope a cumpărat un teren în valoare de peste 1,5 milioane de euro

În plină criză, Tenaris investeşte 50 de milioane de dolari la Zalău


 

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite