FOTO Staţiunea din Sălaj a Elenei Udrea, redeschisă pentru public. Cum arată Boghiş Băi după o investiţie de sute de mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre bazine este împărţit în trei zone FOTO Boghiş Băi
Unul dintre bazine este împărţit în trei zone FOTO Boghiş Băi

Staţiunea sălăjeană Boghiş Băi, a cărei co-proprietară este, de toamna anului trecut, Elena Udrea, şi-a redeschis vineri, 25 iulie, zona de agrement în aer liber, unde au avut loc, începând cu luna aprilie, ample lucrări de modernizare.

Investiţia a vizat exclusiv zona de agrement în aer liber, de la bazine şi spaţii adiacente, la zona comercială, zona de acces şi de parcare. Totul este nou şi modernizat încă de la poarta de acces, prevăzută cu bariere automate. Urmează apoi o clădire nouă, unde este şi casa de bilete şi unde a fost amenajată o zonă de garderobă, vestiare, una cu dulapuri pentru bagaje şi grupuri sanitare. Grupuri sanitare au fost construite şi amenajate de jur-împrejurul bazinelor, astfel că turiştii nu vor trebui să parcurgă distanţe mari până la toaletă.

Dincolo de clădirile noi şi moderne, impresionează şi modul îngrijit în care arată spaţiile verzi şi aleile de acces. De departe, însă, cea mai mare transformare este cea de la bazine, care sunt de nerecunoscut. Pe locul bazinului principal este acum un bazin care are în centru o zonă acoperită, cu hidromasaj şi cu patru fântâni arteziene, unde apa va avea o adâncime maximă de doi metri şi o temperatură de 32 de grade Celsius. În locul fostului bazin de copii, veşnic fără apă până acum, este acum un bazin împărţit în trei zone: o zonă destinată tratamentului, compartimentată în sectoare mai mici, prevăzute cu locuri de şezut şi protejată de soare printr-un acoperiş, unde apa va avea o temperatură ceva mai mare, de 38 de grade Celsius; urmează, apoi, o zonă dedicată în special tineretului, dar şi amatorilor de înot, cu apă de 1,45 metri şi 20 de grade Celsius, şi, nu în ultimul rând, o zonă pentru copii, unde apa nu va depăşi 40 de centimetri şi 32 de grade Celsius şi unde cei mici se vor putea da pe tobogan ori se vor putea distra pe celelalte jocuri montate direct în apă.

Cât costă distracţia la Boghiş Băi

În zilele de sâmbătă şi duminică, preţul unui bilet de intrare va fi, pentru adulţi, de 25 de lei, iar pentru copii – 15 lei. În celelalte zile, preţul scade la 20 de lei pentru adulţi, respectiv 10 lei pentru copii. La acest cost se adaugă 5 lei închirierea pentru o zi a unui dulăpior şi 10 lei pentru un şezlong. De asemenea, pentru maşină se plăteşte o taxă de parcare de 1 leu pe oră, dar nu mai mult de 5 lei pe zi.

Elena Udrea deţine jumătate din staţiunea sălăjeană, partenera de afaceri a ei fiind Lia Stanca, fosta soţie a „generalului lui Băsescu”, Viorel Stanca. Parteneriatul între cele două a fost realizat la sfârşitul anului trecut, după ce Udrea trecuse de mai multe ori, mai întâi ca turist, pe la Boghiş. „Mulţi mi-au spus să nu mai zic asta. Dar mă mai doare şi pentru mine câte un genunchi, câte un umăr. Eu însămi mai merg acolo la tratament şi beneficiez de proprietăţile curative ale apei termale”, a spus, la Zalău, ea. Elena Udrea a spus că investiţia propriu-zisă, care ar urma să tranforme Boghiş Băi într-o staţiune care să rivalizeze cu cele din Ungaria va fi lăsată pentru momentul în care vor fi disponibile fonduri europene. „Partea de dezvoltare o lăsăm pe când vin fondurile europene”, a declarat ea.

Citeşte şi Cum a ajuns Elena Udrea să fie „patroană” în Sălaj

Elena Udrea creează o sută de locuri de muncă în Sălaj


Citeste mai mult: adev.ro/n7d2wy


Citeste mai mult: adev.ro/n3q1ff

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite