Doi judecători îşi dispută şefia Tribunalului Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru postul vacant de preşedinte al Tribunalului Sălaj s-au înscris la concursu organizat de INM doi judecători, în timp ce pentru cel de prim procuror la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Jibou unui, iar pentru funcţia similară de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Şimleu niciunul.

Institutul Naţional al Magistaturii (INM) a publicat lista candidaţilor înscrişi în cursa pentru funcţiile de conducere vacante existente la curţile de apel, în tribunale, judecătorii şi parchete. Din Sălaj au fost scoase la concurs trei astfel de posturi - cel de preşedinte al Tribunalului Sălaj, devenit vacant în ianuarie, odată cu retragerea din funcţie a judecătorului Petronela Năsăudean, şi două posturi de prim procuror, unul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei şi unul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău

Pe preşedinţia Tribunalului Sălaj, în cursă s-au înscris doi judecători. Este vorba despre Patriţiu Dărăban şi Monica Kende, ambii magistraţi în cadrul instanţei sălăjene, doamna Kende ocupând în prezent, cu delegaţia, funcţia de preşedinte al Tribunalului. Cei doi judecători au trecut deja de prima etapă a concursului, încheiată astăzi, şi anume cea de verificare a îndeplinirii condiţiilor legale de participare la concurs. Următoarea verificare va fi în perioada 20 - 27 mai, când este programată testarea psihologică a capacităţii candidaţilor de a lua decizii şi de a-şi asuma răspunderea şi verificarea rezistenţei lor la sters. În perioada 5 - 17 iunie cei doi vor avea de susţinut proiectul referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiilor de conducere, iar în 24 iunie vor avea de susţinut testarea scrisă privind managementul, comunicarea şi resursele umane.

Vom afla care dintre cei doi va fi preşedintele Tribunalului Sălaj abia în 3 iulie, când este programată afişarea rezultatelor.

Dacă în privinţa Tribunalului Sălaj putem vorbi de un concurs pe post, pentru şefia Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou se va susţine doar un examen, pentru că s-a înscris un singur candidat. Este vorba despre procurorul Marta Daniela Chiş, angajată a parchetului la care revendică şefia, ea trecând de proba verificării îndelinirii condiţiilor legale de participare la concurs/examen.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei nu va fi nici măcar examen, pentru că niciun procuror nu s-a arătat interesat să ajungă să conducă instituţia.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite