De la Cambridge la Şimleu Silvaniei. Geniile matematicii româneşti se reunesc în Sălaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru dintre cei mai străluciţi olimpici români la matematică, în prezent studenţi, masteranzi ori doctoranzi la Cambridge, se vor afla la sfârşitul acestei săptămâni în orăşelul sălăjean Şimleu Silvaniei, unde are loc o nouă ediţie a Concursului Interjudeţean de Matematică ”Teodor Topan”.

Teodor Topan a fost profesorul de matematică al unuia dintre cei patru, şi anume Cătălin Ţurcaş, de loc din Şimleu Silvaniei, care îi aduce, acum, în oraşul său natal şi pe Radu Bumbăcea, ce două ori medaliat cu aur la Olimpiada Internaţională de Matematică, pe Sorin Ţîrc, medaliat cu aur la Olimpiada Naţională de Matematică, şi pe Vlad Crişan, posesor, şi el, al mai multor premii şi medalii la Olimpiada Naţională de Matematică. Cei patru vor concepe subiectele pentru competiţia destinată elevilor de liceu. Subiectele de gimnaziu vor fi elaborate de doi profesori universitari de la Timişoara, Dorel Miheţ şi Andrei Eckstein.


Concursul, ajuns anul acesta la a IX-a ediţie, este organizat de Şcoala Gimnazială “Silvania” Şimleu Silvaniei în colaborare cu Primăria Oraşului Şimleu Silvaniei şi Inspectoratul Şcolar al judeţului Sălaj. Printre participanţi se vor număra elevi calificaţi la etapa finală a Olimpiadei Naţionale de Matematică de anul trecut, precum şi 20 de elevi din Republica Moldova.

Citeşte şi Masterand român la Cambridge, după ce a stat 11 ore în frig fără să voteze: ”Domnule Iohannis, vă rugăm: fiţi cu ochii pe ei!”

ELEVII DE SUCCES AI SĂLAJULUI Claudia Pop, olimpica din Zalău ce a lăsat România pentru a învăţa la Cambridge

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite