2.333 de elevi intră de luni în focurile simulării Evaluării Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

2.333 de elevi de clasa a VIII-a din Sălaj sunt aşteptaţi la începutul săptămânii viitoare în cele 59 de centre de examen din judeţ pentru a participa la simularea Evaluării Naţionale.

Potrivit informaţiilor primite de la Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru luni, 22 februarie, este programată proba scrisă la limba şi literatura română, iar pentru marţi, 23 februarie, cea la matematică. Elevii care studiază în altă limbă decât română vor fi testaţi miercuri, 24 februarie, şi la limba maternă. Simularea se va desfăşura în 59 centre de examen la care au fost arondate 98 unităţi de învăţământ. Dintre cele 59 centre de examen 44 vor fi şi centre de comunicare. Pentru probele scrise la limba şi literatura română şi la matematică s-au înscris 2.333 elevi, iar pentru proba de limba şi literatura maternă 525 elevi  (504 la limba maghiară, 13 la limba germană şi 8 la limba slovacă).

Rezultatele se afişează în 4 martie

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a elaborat o procedură privind organizarea şi desfăşurarea Simulării Evaluării Naţionale. Conform acestei proceduri toate probele scrise vor începe la ora 9, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Timpul de lucru este de 2 ore. Sălile de clasă în care se susţin probele, sălile în care se descarcă şi multiplică subiectele, precum şi sălile în care se preiau, se evaluează şi se depozitează lucrările  vor fi dotate toate cu sisteme de supraveghere video şi audio.

Evaluarea lucrărilor scrise se va realiza de către profesorii evaluatori din unitatea de învăţământ în care se desfăşoară simulările naţionale. Fiecare lucrare va fi evaluată de doi profesori evaluatori dintre care un profesor care predă la clasă. Dacă nu sunt suficienţi profesori de specialitate în şcoală, există şi posibilitatea evaluării cu un profesor dintr-o altă şcoală. Rezultatele obţinute la simulările naţionale vor fi afişate în data de 4 martie 2016 şi ele nu se contestă. Notele de la simulare pot fi trecute în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului.

Rezultatele de la simulări vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri menite să îmbunătăţească performanţele şcolare. Fiecare unitate de învăţământ va elabora un raport pe care îl va transmite Inspectoratului Şcolar. Raportul va include şi un plan de măsuri remediale, acolo unde acest lucru se va impune.

Pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a simularea va fi în perioada 7-10 martie 2016.

Vă mai recomandăm:

Cum îi ajută sportul pe copii şi de la ce vârstă se pot începe antrenamentele

De ce apar deformările de coloană la copii şi cum se tratează ele. Mesajul dur al specialiştilor: „Scolioza, o boală pe viaţă!“

Zalău

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite