VIDEO Primarul Bârladului îi ameninţă cu moartea pe consilierii locali şi pe jurnaliştii care i se împotrivesc: „V-aş scoate din oraş şi v-aş împuşca!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Constantin Cosntantinescu a avut o nouă ieşire publică necontrolată, cu câteva minute înainte de şedinţa de Consiliu Local Bârlad din 27 martie. „V-aş împuşca pe loc, domnilor. V-aş scoate din oraş şi v-aş împuşca! V-aş scutura şi iar v-aş împuşca, încă o dată!”

Edilul-şef al Bârladului, Constatintin Constantinescu, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de consilierii locali şi jurnaliştii care îndrăznesc să pună la îndoială proiectele iniţiate de el în termeni cât se poate de deplasaţi.

Fără a ţine cont că vorbele sale pot trece drept ameninţări cu moartea, şi-a dat drumul tirului de vorbe necontrolate  în prezenţa tuturor consilierilor locali şi al mass-media.

Joi, 27 martie, cu puţin timp înaninte de începrea şedinţei ordinare a Consiliului Local (CL) Bârlad, Constantinescu le spunea tuturor celor prezenţi: „A venit domnul Adiguzel (investitorul străin care a cerut consiliului local un teren intravilan pentru a ridica o fabrică de ansamblat tractoare - n.r.) şi mi-a zis că o va face la Craiova. Dacă băieţii nu vor, asta este. Mulţumim Cezara (Cezara Mironică, şef secţie Bârlad al cotidianului „Vremea Noua”), mulţumim domnilor! Asta este! V-aş împuşca pe loc domnilor! V-aş scoate din oraş şi v-aş împuşca… V-aş scutura şi iar v-aş împuşca, încă o dată!”.

VEZI AICI FILMAREA CU CONSTANTIN CONSTANTINESCU AMENINŢÂND CONSILIERII LOCALI ŞI JURNALIŞTII

Comentariile deplasate ale primarului Constantinescu vin la o lună după ce prin CL Bârlad a trecut un proiect de hotârăre privind scoaterea la licitaţie a unui teren în suprafaţă de aproximativ 5 hectare în extinderea Centrului de Afaceri Tutova. Preţul licitaţiei, de numai 2 lei/mp, dar şi situaţia financiar-contabilă a SRL-ului care a depus scrisoarea de intenţie privind investiţia pe care dorea să o facă în Bârlad, a stârnit neîncrederea consilierilor din opoziţie.

Nu am reuşit să-i contactăm pe cei doi consilieri PP-DD, Mihai Petrov şi Marcel Vasilache, după ameninţările emise de Constantin Constantinescu.

Citeşte şi: AUDIO Primarul de la Bârlad despre protestatarii faţă de Chevron: „Să facă în p***a mamii lor la Vaslui, la Pungeşti sau la Vama Veche, dar nu la Bârlad!”

În şedinţa CL s-a pus în discuţie vânzarea unui teren de circa 5 ha către un aşa zis străin şi strategic, prezentat de primar. Din scrisoarea de intenţie depusă la primărie reiese că este o firmă din Bucureşti, mai precis, din Voluntari, care are obiect de activitate vânzarea de rulmenţi. Nouă ni s-a dat proiectul de hotărâre cu jumătate de oră înainte de şedinţă şi am căutat pe internet să vedem cine e investitorul. Firma se cheamă DAS LAGER SRL, este înfiinţată în 2012 şi are o cifră de afaceri de 5600 lei şi un capital social de 1000 lei. . Oricum ni s-a spus cã în spatele acestei firme este un strãin, dar de ce s-ar ascunde un investitor strãin în spatele unei firme care nu a mai depus la Finante documente din 2013? Este ceva în neregulã aici. Şi pretul de pornire al licitatiei este foarte mic, doar 2 lei/mp, în zonã industrialã? Ni s-a spus cã va fi o firmã de ansamblat tractoare si cã nu vrea investitorul sã stie celelalte firme din România de ansamblat tractoare cã se va face la Bârlad, cã banii vor veni de la Guvern … Nu avem încredere în acest proiect, am votat împotrivã, dar masina de vot a USL care încã functioneazã la Bârlad, a trecut proiectul. Noi nu suntem împotriva investitorilor, dar noi credem cã acest teren va fi vândut mai departe cãtre un alt investitor, tinând cont cã de anul acesta strãinii pot cumpãra teren în România si atunci el va avea alt pret, care probabil va creste exponential. Ne exprimãm rezerve fatã de aceste firme de apartament, care mai mult, se ocupã cu vânzarea de rulmenti si are numele unei firme nemtesti – nu stiu dacã ei au voie la asa ceva, firma nemteascã fiind una foarte cunoscutã care nu s-ar ascunde în spatele unei firme obscure din România”, declara Marcel Vasilache în conferinţa de presă organizată după şedinţa CL din februarie.

image image

Cezara Mironică, jurnalistul ameninţat cu moartea de primarul de Bârlad, a spus, pentru „Adevărul”, că nu are rost să comenteze „elucubraţiile domnului Constantinescu”. Lucian Timofticiuc, redactor-şef al www.vrn.ro (Vremea Noua de Vaslui), a spus că edilul-şef nu poate da vina pe jurnalişti pentru nerealizările sale: „Eşecul primarului de a aduce investitori şi de a da vina pe ziarele locale îşi are rădăcinile în altă parte. Şi-au dezvoltat cultul personalităţii, şi-au creat organe proprii de media, iar când un ziar independent pune degetul pe rană, îl împroaşcă cu noroi".

VasluiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite